Târgovişte:Masa în oraş pune cratiţa în cui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte:Masa în oraş pune cratiţa în cui
Târgovişte:Masa în oraş pune cratiţa în cui

Ofertele avantajoase puse la bătaie de restaurantele din Târgovişte fac inutil gătitul acasă „Casa Românească“, „Taverna Dacilor“ şi  „Cantup“ sunt doar câteva dintre localurile în care pentru un meniu cu felurile I şi II târgoviştenii plătesc între 7,5 lei şi 10 lei.

Pentru cei care nu au timp să gătescă sau să ajungă acasă în pauza de masă, patronii de localuri din Târgovişte au pus la dispoziţie „Meniul zilei“. Astfel, târgoviştenii pot mânca bine şi pe bani puţini, fără să-şi mai bată capul să gătească acasă.
În drumul lor spre serviciu, oamenii se opresc să citească meniul zilei, afişat încă de la primele ore ale dimineţii de către personalul restaurantelor. De la ciorbe de văcuţă, de porc, de burtă, până la tochituri cu mămăliguţă, ostropel de pui,  şniţel cu garnitură de cartofi prăjiţi, toate îi îmbie la masă pe târgovişteni.

Unii îşi iau şi cu sufertaşul

„Pentru 7,5 lei, chiar se merită să mănânc în oraş. De obicei vin în pauza de masă împreună cu câţiva colegi şi cu soţia mea. Mâncarea este cât se poate de gustoasă, iar dacă se întâmplă să am mai mult de lucru la firmă îmi comand un meniu la birou. În felul acesta o scutesc şi pe nevastă-mea de la gătit, cu aşa preţuri nu se merită să-ţi petreci timpul în bucătărie, când ai putea să faci ceva mult mai interesant“, a spus Radu, aflat dimineaţa în trecere pe lângă „Casa Românească“.

Nici localurile care cer 10 lei pentru un meniu nu duc lipsă de clienţi. Restaurantele sunt pline ochi în special la orele amiezii, ospătarii abia reuşind să facă faţă numărului mare de clienţi. „De cele mai multe ori n-avem timp nici să respirăm. Ne bucurăm, însă, că oamenii vin şi că le place“, spune o ospătăriţă de la „Taverna Dacilor“.

Majoritatea târgoviştencelor care au serviciu sunt încântate de preţuri şi se bucură că acum pot scăpa de orele petrecute în bucătărie. „Nici nu se mai merită să gătesc acasă. Ingredientele sunt destul de scumpe. Dacă mai adaug şi timpul pe care ar trebui să îl petrec în bucătărie, sigur că e mult mai avantajos pentru mine să mănânc în oraş. Taie morcovi, taie ceapă, aşteaptă să se dezgheţe carnea şi tot aşa. Sigur nu se merită. Acum am timp şi pentru mine, nu mai trebuie ca după 8 ore de muncă să stau la cratiţă. Pînă la urmă, alţii dau 10 lei pe zi pentru ţigări şi un pachet de gumă de mestecat, eu îi dau pe mâncare“, spune Ana, o clientă fidelă de la „Taverna Dacilor“.

Apa minerală şi ardeii, din partea casei

În afară de mâncare, restaurantele îşi îmbie clienţii şi cu alte oferte. „Eu mănânc aici, la «Cantup», de vreo câteva luni. Atunci am venit pentru prima dată cu un coleg. Chiar se merită. Cu 10 lei mănânc ciorbă de perişoare ca la mama acasă şi ficăţei, am pâine la discreţie, ardei pentru ciorbă şi din partea casei un pahar cu apă minerală. La alte restaurante trebuia să plătesc şi pâinea, 25 de bani felia, şi ardeiul pentru ciorbă, 50 de bani bucata. Toate astea se adunau la nota de plată“, a spus Paul, un client de la „Cantup“.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite