Trei copii au căzut în haznaua şcolii. Unul dintre ei a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de 10 ani, elevă la Şcoala Generală din satul Viişoara, judeţul Dâmboviţa, a murit, luni, după ce a căzut în fosa septică din curtea şcolii, iar alţi doi copii, care au căzut şi ei în fosă, au fost salvaţi de către personalul unităţii de învăţământ.

CITEŞTE ŞI "Incidentul de la Viișoara, în atenția Înaltei Curți de Casație și Justiție. Dosar penal pentru 3 infracţiuni grave!"

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Raluca Florescu, a declarat că incidentul s-a petrecut în spatele şcolii, unde trei copii au mers să se joace, iar la un moment dat o placă din beton cu care era acoperită fosa septică a cedat, iar copiii au căzut.

Potrivit sursei citate, Poliţia a declanşat o anchetă în acest caz. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, Eduard Ţelea, a declarat că pompierii sosiţi la faţa locului i-au găsit pe doi dintre copii, care fuseseră scoşi de către personalul şcolii. Cei doi copii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost luaţi acasă de către părinţi.

Cel de-al treilea copil, o fetiţă de 10 ani, a fost scos decedat de către pompieri.

La rândul său, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa, Sorin Ion, a declarat că incidentul s-a petrecut în timpul unei pauze, când cei trei copii se jucau sărind pe plăcile din beton care acopereau fosa septică din curtea şcolii.

El a mai spus că a ajuns la şcoala din Viişoara pentru a discuta cu directoarea unităţii, însă acesteia i s-a făcut rău, fiind dusă la spital.

Seful ISJ Dâmboviţa a precizat că vor fi verificate toate procedurile interne ale şcolii, pentru a se stabili cine este responsabil de producerea acestui incident.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite