Târgovişte:Manuale, la comandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte:Manuale, la comandă
Târgovişte:Manuale, la comandă

Febra achiziţionării manualelor a cuprins elevii târgovişteni. Profesorii au stabilit manualele potrivite pentru fiecare clasă în funcţie de fiecare profil în parte.

„Un prim criteriu de selecţie este filiera, real sau uman, un alt aspect important este nivelul clasei şi nu în ultimul rând diversitatea manualului, ceea ce vine în sprijinul lucrului cu elevii: documente, hărţi sau imagini. Este important să se pună accent pe interpretarea în clasă a suportului de curs”, a declarat Marius Popescu, profesor de istorie la liceul Ion Heliade Rădulescu.

Librăriile aduc cărţi la comandă

Dacă în cazul elevilor de clase mici situaţia este clară, aceştia ştiind manualele necesare, în cazul elevilor de liceu situaţia se complică. „Cei mici au venit începând cu luna august să cumpere manuale, ştiind ce manuale au de luat. În cazul elevilor de liceu situaţia stă puţin diferit, ei abia acum au început să vină să se intereseze de manuale, după ce au primit din partea profesorilor listele cu manualele aprobate”, declară Siria Dragomir, vânzătoare la Librăria „Casa Cărţii”.

Majoritatea manualelor sunt aduse la comandă.„Nu avem toate cărţile în stoc. Trebuie să plătim cărţile înainte şi nu ne permitem să facem stocuri ca apoi să nu le putem vinde. În cazul în care nu avem manualul solicitat, dăm comanda la cererea clientului şi în 2-3 zile primim cartea. Avem în schimb o cerere mare şi constantă în ceea ce priveşte culegerile, de la clasa întâi până în anii terminali, matematică, română, chimie, aproape pentru orice materie”, a adăugat Siria Dragomir.
Cei care încă nu au ajuns să îşi cumpere manualele cerute de profesori trebuie să ştie că preţurile pentru un manual sunt cuprinse între 12 şi 26 de lei în funcţie de editură.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite