CJ Dâmboviţa, precizări despre drumul distrus de o firmă care şi-a făcut de cap în Munţii Bucegi. „Răul a fost deja creat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Dâmboviţa menţionează, într-un comunicat de presă, că nu a primit nicio notificare oficială din partea firmei care execută lucrarea din Bucegi, cu privire la intenţia demarării unor lucrări, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. Hotelierii din zonă s-au revoltat după ce un un utilaj a efectuat lucrări de excavare pe drumul de legătură DJ 713 Dichiu - DJ 714 Zănoaga.

"Autorităţile judeţene au luat act de gravitatea celor întâmplate şi au întreprins, în acest sens, toate măsurile şi demersurile necesare pentru soluţionarea favorabilă a cazului, în vederea asigurării accesului permanent către platoul Padina şi Peştera, în sezonul cald. În zilele de 1 şi 2 august 2017, au avut loc întrevederi şi discuţii între conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi toate entităţile responsabile cu gestionarea situaţiei, respectiv: reprezentanţii constructorului, proiectantul, conducerea S.C. Lucrări Drumuri şi Poduri S.A., precum şi personalul de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa. În plus, preşedintele Alexandru Oprea a convocat astăzi, 2 august 2017, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, o întâlnire de lucru la care au participat toţi cei amintiţi. În cadrul acestei întâlniri, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a dispus redeschiderea drumului de legătură DJ 713 Dichiu - DJ 714 Zănoaga, care va fi redat circulaţiei publice în perioada 4 – 21 august 2017, prin refacerea platformei drumului în zona excavată şi realizarea măsurilor tehnice corespunzătoare asigurării traficului în condiţii de siguranţă", se arată într-un comunicat de presă al CJ Dâmboviţa.

RUTĂ ALTERNATIVĂ

Totodată, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a dispus, începând cu data de 4 august 2017, începerea lucrărilor pe drumul DJ 714 Sanatoriul Moroeni - Peştera. Astfel, în intervalul 4 – 19 august 2017, S.C. CONI S.R.L. va executa lucrări de covor bituminos pe 2 km de drum (sectorul Glod, de la km 0+000 la km 2+000), iar S.C. LDP S.A. va executa atât lucrări de plombare şi beton ciment pe 3 km de drum (sectorul Glod - Sanatoriul Moroeni, de la km 2+000 la km 5+000), cât şi lucrări de reprofilare cu adaos de material pietros pe 16 km de drum (sectorul Sanatoriul Moroeni - Zănoaga, de la km 5+000 la km 21+000). 

image

"Din 21 august 2017, va fi restricţionat temporar accesul tuturor vehiculelor pe drumul de legătură DJ 713 Dichiu - DJ 714 Zănoaga, pentru realizarea lucrărilor adjudecate prin licitaţie, accesul spre platoul Padina şi Peştera urmând a se realiza pe ruta alternativă DJ 714 Glod (DN 71) - Sanatoriul Moroeni - Zănoaga - Padina - Peştera. Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează, pe această cale, că nu există altă posibilitate pentru menţinerea accesului spre platoul Padina - Peştera decât închiderea temporară a sectoarelor amintite, aşa cum au fost prezentate, şi face precizarea potrivit căreia opinia publică şi agenţii economici vor fi anunţaţi, în timp util, cu privire la acţiunile ce urmează a fi întreprinse pe drumul de acces în zona montană", mai precizeză forul administrativ.

Totul se întâmplă în perioada în care autorităţile judeţene au făcut eforturi atât pentru redeschiderea drumului de acces în zona montană, cât şi pentru dezvoltarea zonei, din punct de vedere turistic şi economic. "Urmare a acestor eforturi, dar şi a iniţiativelor asumate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa referitoare la zona montană, judeţului Dâmboviţa i-au fost aprobate, în cadrul Master-Planului investiţiilor în turism, două obiective majore, şi anume: construirea de pârtii de schi în zona Padina - Peştera şi realizarea unei parcări publice, cu dotări conexe, în zona telecabinei Padina - Peştera. Pe această cale, precizăm că, la iniţiativa conducerii instituţiei, au fost făcute solicitări pentru includerea în Master-Plan a unui centru multifuncţional pentru servicii de urgenţă şi jandarmerie montană. Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, îi asigură pe toţi cetăţenii judeţului Dâmboviţa, dar şi pe toate personale interesate de zona Padina - Peştera, de preocuparea sa privind dezvoltarea regiunii montane. În sprijinul acestui fapt sunt şi toate demersurile iniţiate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa pentru declararea staţiunii Moroeni - Padina - Peştera drept staţiune de interes local", se mai arată în documetnul citat.

"Răul a fost deja creat!"

"Răul a fost deja creat! Orice zi în plus fără acces pe drumul asfaltat nu face decât să amplifice nemulţumirile turiştilor şi să scadă încrederea tuturor privind posibilitatea înfiinţării unei Staţiuni Turistice Moroeni Padina-Peştera. Toată munca autorităţilor de până acum este pusă la pământ de un constructor care de 5 ani de zile nu reuşeşte să termine un sector de drum în lungime de 3 Km! Dacă turism nu mai suntem lăsaţi să facem, măcar să informăm corect ce se întâmplă cu noul şantier de lucrări. Ieri, au continuat lucrările de excavare a pământului. La fel ca şi în ziua precedentă, un singur utilaj este la lucru, deja celebrul excavator. Nu ne pricepem la construcţii dar putem estima că în acest ritm în maximum 50 de ani se va finaliza lucrarea", a precizat Valentin Calcan, preşedinte Asociaţia Turistică Peştera-Padina.

CITEŞTE ŞI:

Drum interzis turiştilor spre Padina. Singura cale de acces, plină de gropi şi bolovani

Dosar penal pentru drumul distrus din Bucegi "fără autorizaţie"

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite