Târgovişte: Un coş de legume e mai ieftin în piaţa centrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de producători şi comercianţi vin zilnic în pieţele din Târgovişte pentru a-şi vinde produsele. Mărfurile din spaţiile amenajate din cartiere sunt însă mai scumpe decât cele din centru.

Pieţele de cartier din Târgovişte sunt mai scumpe decât piaţa centrală. Astfel, dacă alegeţi să vă deplasaţi până în centru veţi economisi la un coş de legume până la 10 lei.

În plus, numărul mare de comercianţi de la piaţa 1 Mai v-ar putea ajuta să obţineţi şi reduceri de preţ dacă staţi să vă târguiţi cu vânzătorul. Totodată, veţi găsi o varietate mai mare de produse şi mai multe sortimente de fructe.

Pieţele de cartier au însă avantajul că sunt mai aproape şi aţi putea economisi timp dacă le alegeţi pe ele. Nu este de neglijat nici aglomeraţia din piaţa centrală.

Prin urmare, dacă nu aveţi chef de îmbulzeală, pieţele mici sunt ideale.

Un coş de legume costă 23 - 32 de lei

Pentru a vedea care sunt preţurile, am plecat hotărâţi să umplem un coş de legume în trei pieţe din oraş.

Astfel, la Piaţa 1 Mai am cheltuit pentru un coş de legume 23 lei şi am cumpărat câte un kg de cartofi, fasole verde, dovlecei, castraveţi, roşii, varză, vinete şi câte o legătură de ceapă şi de morcovi.

image



Pentru acelaşi coş, în Piaţa Doi Brazi, am scos din buzunar 27 de lei, iar în Piaţa de la Autogară 32 de lei.

Varietate mai mare de fructe la 1 Mai

În ceea ce priveşte fructele, varietatea e mult mai mare în piaţa centrală. Aici puteţi cumpăra de la coacăze şi zmeură pentru care veţi plăti 16 lei/kg până la porumb de fiert cu 1,5 lei bucata.

Puteţi completa coşul de cumpărături cu piersici la 4 lei/kg, mere cu 3,5 lei, vişine la 7 lei/kg, căpşuni la 8 lei sau pepene verde cu 2 lei kilogramul şi pepene galben cu 4 lei/kg.

În pieţele de cartier, preţurile la fructe variază cu 0,5 până la 1 leu/kg, dar nu veţi găsi toate aceste produse.

Târgoviştenii aleg pieţele din apropiere

“Stau în micro IX şi merg să-mi fac cumpărăturile la Piaţa 1 Mai. Sunt mulţumită că găsesc tot ce vreau, dar cred că, în general, mâncarea e cam scumpă comparativ cu salariile”, a declarat Sanda Popescu, o localnică în vârstă de 51 de ani.

“Eu merg la Piaţa Doi Brazi să mai cumpăr legume şi fructe. Ştiu că e mai scumpă, dar e mai aproape de casă. Stau în micro IV şi nu am timp mereu să merg în centru”, a precizat Cerasela Dinu, o târgovişteancă de 45 de ani.

image



Comercianţii ştiu că în anumite pieţe pot vinde marfa ceva mai scump, iar concurenţa nu este aşa de mare ca în centru. În plus, ar prinde mult mai greu o tarabă la 1 Mai.

“Vin de luni bune în piaţa de lângă Autogară. M-am obişnuit aici. Este şi trafic mai mare. Poate că aş vinde mai mult în centru, dar mi-ar fi greu să prind un loc”, a precizat Ion L., un comerciant de legume din piaţa de la Autogară.

Preţurile la carne nu diferă prea mult, pentru că este vândută prin carmangerii care practică preţuri apropiate. Astfel, trebuie să ştiţi că muşchiul de viţel este cel mai scump, pentru un kilogram fiind nevoiţi să plătiţi 55 de lei, iar pulpa de viţel se vinde cu aproape 20 de lei.

Mai ieftină este carnea de porc, fleica şi scăriţa având preţul de 14-15 lei, ceafa de porc se vinde cu 21 de lei, iar pulpa cu 15,30 lei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite