Târgovişte: A început a doua sesiune a bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: A început a doua sesiune a bacalaureatului
Târgovişte: A început a doua sesiune a bacalaureatului

Peste 200 de candidaţi din cei 1200 înscrişi la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului susţin, astăzi, proba orală la limba şi literatura română. Un absolvent dâmboviţean a reuşit să treacă de prima probă chiar de ziua lui de naştere.

Candidaţii sunt repartizaţi în patru centre de examen, la Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu”, Grupul Şcolar “Nicolae Ciorănescu”, Liceul “Ion Heliade Rădulescu” şi Grupul Şcolar numărul 5. Este un singur centru de evaluare, la Liceul “Petru Cercel”.

A dat bac-ul chiar de ziua lui

Mirel Cerezanu împlineşte chiar astăzi 20 de ani. A venit încă de dimineaţă la Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” pentru a susţine prima probă a examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie, pe care a reuşit să o promoveze. Este de la Liceul Teoretic “Ion Ghica din Răcari” şi ne-a mărturisit că a pierdut sesiunea din iunie-iulie din cauza unor corijenţe.

“Am rămas corijent la română şi latină şi am fost nevoit să stau să dau corigenţele pentru a participa la bacalaureat. Astăzi împlinesc 20 de ani şi a fost zi cu noroc. Am luat 5.50. Nu e o notă mare, dar important este că am trecut de prima probă”, a declarat Mirel, pentru “Adevărul de Seară”.

Un alt elev al liceului de la Răcari aştepta liniştit să-i vină rândul pentru a intra în sala de examen. Constantin Dobre are 19 ani şi, la fel ca şi colegul său, a rămas corijent la română şi latină. A învăţat, dar atunci când a putut, pentru că de câteva luni s-a angajat la o firmă în Bucureşti.

“Am rămas corijent şi am învăţat printre rânduri, pentru că a trebuit să mă angajez”, ne-a spus Constantin.

Primul 10 la bacalaureat

Mai fericit a fost Alexandru Agachi, un absolvent de la un liceu târgoviştean, care a primit la proba de astăzi nota maximă. “Am luat 10. Nu am susţinut bacalaureatul în sesiunea din iunie-iulie din cauza unor probleme de sănătate”, a adăugat Alexandru.

Pe 28 august, rezultatele parţiale

Examenul de bacalaureat va continua marţi, 18 august, cu proba orală la Limba şi literatura maternă, urmată în 19 august de testarea la Limba şi literatura modernă.

Prima probă scrisă, la Limba şi literatura română, va avea loc în 20 august, urmată de proba obligatorie a profilului în 24 august. Proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării va avea loc pe 25 august, iar ultima probă, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării va fi susţinută pe 26 august. În 28 august vor fi afişate primele rezultate, iar rezultatele finale vor fi afişate în 3 septembrie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite