Târgovişte:Toaletele ecologice sunt adevărate bombe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte:Toaletele ecologice sunt adevărate bombe
Târgovişte:Toaletele ecologice sunt adevărate bombe

În ultima vreme opinia publică a fost preocupată de lipsa toaletelor publice din oraşe. Târgoviştenii nu se pot plânge de o astfel de situaţie, mai multe toalete ecologice fiind amplasate în punctele aglomerate din oraş.

În parcul Mitropoliei şi în parcul Chindia există asemenea locuri spre mulţumirea cetăţenilor, mândri că oraşul lor este totuşi un oraş european. Această mulţumire ţine însă până la uşa toaletei, pe care ar trebui montată o inscripţie celebră: „lăsaţi orice speranţă, voi cei care intraţi”.

“Am făcut greşeala să cred că voi putea folosi toaleta ecologică în caz de urgenţă, dar a fost ultima oară. E o mizerie de nedescris, zici că cineva a întors toaleta cu susul în jos”, ne spune Paul Grigorescu de 28 de ani.

Toaletele ecologice nu au fost golite şi curăţate de săptămâni întregi. Ionuţ are un fiu de patru ani şi îi place să îl aducă la joacă în parcul Mitropoliei. „Vin aproape în fiecare zi în parc cu copilul şi de cele mai multe ori are nevoie de toaletă. La un moment dat chiar am vrut să văd cu ce frecvenţă golesc toaletele, după zece zile am renunţat să mai urmăresc fenomenul”, ne spune Ionuţ.

Golirea toaletelor este planificată săptămânal

Cele aproximativ 30 de toalete ecologice din Târgovişte sunt în administrarea Direcţiei „Grădini Publice”. „Procesul de golire şi curăţare a toaletelor din Parcul Mitropoliei, se face săptămânal. Pe lângă acest program prestabilit există şi cazuri în care, în urma evaluărilor, se ia decizia de a curăţa toaletele mai des, în funcţie de ceea ce găsim la faţa locului”, a declarat Nicolae Biculescu, director Direcţia Grădini Publice Târgovişte.

Gangurile şi scările de bloc sunt preferate

Nici nu e de mirare ca târgoviştenii preferă scările blocurilor şi gangurile de acces pentru exercitarea nevoilor fiziologice. În zilele călduroase de vară un miros insuportabil de amoniac răzbate din aceste locuri situate în centrul oraşului.
„Vara, cu toată căldura din casă, nu pot să deschid geamul din cauza mirosului. Unii dintre semenii noştri nu au cei şapte ani de acasă”, spune Aurora Predescu, o târgovişteancă din centrul oraşului şi care locuieşte la parterul unui astfel de bloc.

Cei care obişnuiesc să procedeze astfel, trebuie să ştie că amenda pentru satisfacerea nevoilor fiziologice în locurile publice este în jur de 300 de lei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite