Ziua Unirii, dincolo de gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Activităţi educativ-sportive de Ziua României la Centrul de Reeducare Găeşti
Activităţi educativ-sportive de Ziua României la Centrul de Reeducare Găeşti

Minorii şi minorele care îşi ispăşesc pedeapsa la Centrul de Reeducare Găeşti au derulat astăzi, 30 noiembrie, mai multe activităţi care au avut ca scop cunoaşterea istoriei naţionale. Au fost organizate două concursuri tematice, unul cu tema «1 Decembrie Ziua Naţională a României», concurs gen «Cine ştie câştigă», celălalt de desene cu tema «Şi eu am fost la Alba Iulia».

Activităţile au continuat cu câteva momente artistice - cântece şi poezii - prezentate de grupul vocal al centrului de Reeducare şi cu prezentarea a două piese de teatru, pregătite de echipa de teatru a minorilor şi minorelor.

"A fost organizată, în acelaşi spirit al bucuriei naţionale, «Cupa 1 Decembrie», care a constat în întreceri sportive de atletism, tenis de masă şi fotbal, activităţi coordonate de profesorul de sport al centrului. Participanţilor la programul dedicat Zilei Naţionale, câştigătorilor concursurilor tematice şi al întrecerilor sportive organizate li s-au  înmânat diplome şi medalii", spune agent şef Florin Ispas, purtător de cuvânt al Centrului.

Pentru ziua de 1 Decembrie, aşa cum este tradiţia locului, un grup de minori şi personal al centrului se vor deplasa la Monumentul Eroului Necunoscut, din centrul oraşului Găeşti, şi vor depune, alături de oficialităţi şi alte instituţii  locale, o coroană cu flori, în memoria celor care s-au jertfit pentru România Mare de astăzi.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite