Ziua Invitaţilor la Şcoala „Coresi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, elevii şcolii târgoviştene au primit oaspeţi din diverse domenii. Unul dintre ei a fost Vasile Lupaşc, scriitor şi antrenor de arte marţiale. Cei mici l-au ascultat cu atenţie şi au ştiut să-i adreseze întrebări punctuale despre activitatea sa.

Vasile Lupaşc, autorul romanului „Răstignit între cruci” şi multiplu campion mondial în arte marţiale a răspuns invitaţiei de a se întâlni astăzi cu elevii Şcolii „Coresi” din Târgovişte. A fost o experienţă deosebită din ambele perspective.
Elevii nu se aşteptau să poată comunica uşor cu un om important. „Elevii ştiau că se vor întâlni cu un autor campion mondial şi au crezut că este un om inabordabil. Pe parcursul întâlnirii, şi-au dat seama că e o persoană caldă şi apropiată de ei şi s-au simţit în largul lor. Impresionaţi de activitatea invitatului, au adresat întrebări şi au comunicat uşor”, ne spune Alina Bacheş, învăţătoare în cadrul Şcolii „Coresi”.

Intr-adevăr s-a creat o legătură, căci Vasile Lupaşc, absolvent de istorie, a promis să-i însoţească pe cei mici într-o excursie la Turnul Chindiei. "A fost foarte, foarte frumos să mă reîntorc în clasă după atâţia ani de când nu mai predau. Îi felicit pe profesorii de la Şcoala Coresi pentru munca şi rezultatele impresionante. Când spun rezultate nu vorbesc de diplome, ci ceva mult mai concret: de nivelul foarte ridicat al elevilor. Am fost sincer impresionat de modul lor de gândire şi în general de toată atmosfera din şcoală”, a mărturisit Vasile Lupaşc.

Copiii au rămas impresionaţi în urma discuţiilor, la final un elev afirmând că a fost cea mai frumoasă zi din viaţa lui. „Trebuie să învăţăm carte şi să credem în noi înşine” a fost una dintre concluziile enunţate cu entuziasm de cei mici.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite