Ziua Francofoniei marcată de dâmboviţeni prin muzică, teatru şi dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevi din 11 şcoli din Dâmboviţa au dansat pe muzica tradiţională a francezilor
Elevi din 11 şcoli din Dâmboviţa au dansat pe muzica tradiţională a francezilor

Întreaga Casă a Sindicatelor a răsunat astăzi de cântece, poezii şi scenete în limba franceză. Cu mic cu mare, 50 de elevi dâmboviţeni s-au pregătit de săptămâni întregi pentru ca acest eveniment să meargă ca pe roate.

Copiii au susţinut mici montaje literar-muzicale, iar primii care au dat startul spectacolului au fost elevii şcolii “Şerban Cioculescu” din Găeşti.
 “ Scopul nostru a fost acela de a deschide un orizont francofon pentru târgovişteni, de a promova muzica şi limba franceza şi de a împărtăşi valori culturale francofone”, Maurice Mathe, preşedintele Casei Francofone Dâmboviţa.

Elevi din 11 şcoli din Dâmboviţa  au cântat balade în limba franceză şi au dansat pe muzica tradiţională a francezilor. Toţi elevii participanţi au primit câte un mic cadou din partea organizatorilor.

În fiecare primăvară, “Ziua Francofoniei” este sărbătorită  în toate ţările care au franceza ca limbă oficială, de cultură, de lucru sau de comunicare internaţională. Deşi această sârbătoare este creată din 1998, ea este marcată de dâmboviţeni doar de câţiva ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite