Târgovişte: Danil Zepişi, poliţistul care ar fi putut fi pădurar sau antrenor de volei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Danil Zepişi, poliţistul care ar fi putut fi pădurar sau antrenor de volei
Târgovişte: Danil Zepişi, poliţistul care ar fi putut fi pădurar sau antrenor de volei

La 40 de ani este adjunctul şefului Poliţiei Municipiului Târgovişte, iar în tinereţe a câştigat de două ori campionatul universitar de volei cu echipa pe care chiar el a format-o la Academia de Poliţie.

Cu zâmbetul pe buze ne spune că nu a vrut dintotdeauna să urmeze o carieră în poliţie. Îşi aminteşte că părinţii l-au îndrumat să urmeze cursurile Liceului nr. 6 din Târgovişte, profilul silvicultură, pentru că aşa era la modă pe atunci. Părinţii îl vedeau pădurar sau inginer silvic.

În 1990 însă, când a auzit că s-a înfiinţat Academia de Poliţie, a zis că poate face carieră în acest domeniu şi a hotărât să se înscrie. A urmat profilul de poliţie rutieră, “marea sa dragoste”  aşa cum îi place să spună. Facultatea a terminat-o cu brio patru ani mai târziu, motiv pentru care a putut alege unde să profeseze. A ales să vină aproape de casă, la Târgovişte.

A stat alături de “marea sa dragoste”, la Serviciul Poliţiei Rutiere Dâmboviţa, 12 ani,  unde a lucrat în funcţia de specialist. În 2007 a venit însă marea provocare : un post de conducere la Poliţia Municipiului Târgovişte.

A făcut sport de performanţă


A jucat mulţi ani volei. A început cu Tânărul Petrolist Târgovişte, în perioada junioratului. În 1986 a promovat cu Metalul Târgovişte în divizia B. A mai jucat la SARO, la Asia Buzău, iar în Academia de Poliţie a înfiinţat echipa de volei pe care a coordonat-o timp de patru ani. Cu această echipă a câştigat de două ori campionatul universitar de la Bucuresti. Cand vine vorba de copii săi spune despre băiat că este antitalent la sport iar despre fată că va fi un architect de succes.

“Baiatul sigur n-o sa-mi calce pe urme. N-o sa ajunga nici poliţist şi nici sportiv, e antitalent. În schimb fata, o să ajungă un foarte bun architect, e foarte dezgheţată. E fosrte bună şi la sport, joacă foarte bine fotbal chiar şi cu băieţii. Pe băiat îl vad un professor, e un om care să stea foarte mult la birou” spune domn’ poliţist.

Mulţi îl văd ca un om dur, exigent, care taie în carne vie


La prima vedere pare un poliţist extreme de exigent, care este gata să împartă amenzi în stânga şi în dreapta, însă este “doar o impresie”, spune Danil Zepişi.
“Acestă impresia o au mulţi. După ce stau de vorbă cu mine însă, îşi schimbă prima parere. Cei care reusesc să mă cunoască înţeleg cine sunt. N-o să iubească nimeni un poliţist atunci când îi dă amendă”, se caracterizează domnul comisar.

Profil:
Născut: 20.04.1969, Aninoasa
Studii: Academia de Poliţie, doctorand la Universitatea Dunărea de Jos, Galaţi, master în management, criminalistică şi informatică
Familie: căsătorit, doi copii

Întrebări şi răspunsuri:

Care este cea mai mare provocare  de până acum?
Faptul că am venit la conducerea Poliţiei Municipiului Târgovişte este pentru mine cea mai mare provocare.

O să îndemnaţi copiii să vă calce pe urme?

Nu pot să fac acest lucru. Fiecare dintre ei va dormi aşa cum îşi alterne. Cu toate acestea nu cred că vor deveni poliţişti.

Ce-i place:
Chiar munca de poliţist. De-a lungul carierei, care este departe de a se fi încheiat, te loveşti de multe situaţii, dar treci mult mai uşor de toate obstacolele dacă îţi place ceea ce faci. Mai am parte şi de momente hazlii.
“Eram într-o acţiune pe linie rutieră când doi colegi de-ai mei îl opresc pe un cetăţean care era băut. Acesta, pentru a scapa a spus că îl cunoaşte pe domnul Zepişi, eu fiind în maşină. Atunci unul din colegii imi spune: domnule comandant, domnul şofer spune că îl cunoaşte pe domnul Zepişi. Eu am intrat în discuţie cu el ca şi cum n-aş fi fost eu. Într-un final i-am arătat legitimaţia iar el a amuţit şi apus ca e dispus să primească amenda”.

Ce nu-i place:
De multe ori ajung acasă la ora 22.00, apuc să mănânc şi apoi trebuie să plec iar. Poate muncesc şi 20 de ore non stop. Meseria aceasta este şi plăcută dar şi riscantă. Evenimentele neplacute sunt acelea când presiunea străzii dar a şi a mass-media este foarte mare la evenimente, omoruri, accidente de circulaţie.


Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite