Zeci de famiii trăiesc în condiţii mizerabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii căminului din zona Aleii Trandafirilor, care aparţine UPET-ului, plătesc o chirie lunară de 350 lei pentru „nimic”. Oamenii îşi fac toaleta zilnică în băi insalubre şi gătesc în bucătării comune, care arată sub orice critică, iar iernile îngheaţă de frig pentru că nu au apă caldă.

Locatarii căminului de lângă cartierul Aleea Trandafirilor trăiesc de mulţi ani în condiţii mizere, cu mult sub limita normalului. Căminul aparţine uzinei de utilaj petrolier “UPET”, iar oameni spun că ruşilor nu le mai pasă de ei şi că de foarte mult timp nu s-au sinchisit să creeze condiţii suportabile, blocul fiind lăsat într-o paragină totală. Oamenii plătesc lunar o chirie de 350 lei, mult prea mare pentru ceea ce li se oferă. “Stau de 12 ani aici şi atunci arăta mai bine. În timp lucrurile s-au înrăutăţit. Acum este dezastru, condiţiile sunt foarte proaste, iar chiria mult prea mare. Nu s-a mai ocupat nimeni de acest bloc”, spune Alexandru Vasile.

Fără duşuri şi apă caldă

Căminul dispune de băi şi bucătării comune, care arată sub orice critică. Nu au apă caldă, iar duşurile sunt doar o amintire ce datează de foarte mulţi ani, de pe vremea când UPET-ul funcţiona la capacitate maximă. De la an la an nu se schimbă nimic, ba mai mult situaţia se complică pentru locatari. „Este greu să stai în asemenea condiţii. Este numai mizerie pe aici şi nu avem nici apă caldă, nici căldură, nici duşuri, nimic. M-am mutat aici acum şase ani şi nu s-a schimbat nimic de atunci, situaţia a devenit chiar mai rea. Înainte erau femei de servici angajate, acum au renunţat la ele şi trebuie să facem noi curat pe aici. Stau şi curăţ eu toaletele aproape în fiecare zi, pentru că nu are cine să o facă. Pe vremea când mergea UPET-ul lucrurile erau mai bune, acum, însă, ruşilor nu le mai pasă. Chiria este mare şi abia ne-o permitem, trebuie să mai achităm şi factura la curent. Este greu, foarte greu”, mărturiseşte Ana Rădoi.

Iernile îngheaţă de frig

Iernile sunt un adevărat calvar pentru locatarii căminului, care sunt nevoiţi să se încălzească cu ce poate. Mai apelează la reşeuri, dar cu moderaţie, de frica facturilor uriaşe care ar putea veni ulterior. „Trăim în condiţii de toată jena. Iernile îngheţăm de frig pentru că nu avem căldură. Folosim reşeuri, dar doar cât să ne încălzim puţin. Soluţia ar fi să ne băgăm centrală, dar cine are bani? Ar trebui, totuşi, să ne micşoreze chiria, pentru că este prea mare pentru ceea ce ni se oferă. Şi în altă parte unde să ne ducem?”, afirmă Nicoleta Fănică.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite