WC în aer liber la pilonii podului de la gară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din groapă-n groapă şi din sârmă-n sârmă! Aşa traversează miile de salariaţi ai întreprinderilor din zona industrială a oraşului pasarela peste calea ferată din apropierea Gării Târgovişte Sud.

Podul, construit în anii ’70, nu a beneficiat de foarte mulţi ani de lucrări de reparaţii. Trotuarele, pe ambele părţi, au fost măcinate până la fierul beton. În unele locuri s-au format găuri prin care poţi vedea de la înălţime pilonii structurii din beton.

„Ziua ne descurcăm, cum ne descurcăm, fiindcă avem posibilitatea să vedem gropanele, dar pe întuneric e vai de noi. Dacă nu eşti atent, îţi rupi picioarele”, spune un muncitor de la Combinatul de Oţeluri Speciale.

Dorin Maican, directorul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Târgovişte, declară că, imediat ce se îndreaptă vremea, vor trece la reparaţii.

image

Lipsă de civilizaţie

Trecătorii care vor să coboare spre gară, Pavcom sau strada care-i duce către Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte trebuie să se înarmeze cu mult curaj. Treptele sunt sfărâmate, iar în multe locuri balustradele lipsesc. La coborâre, altă piedică: maldărele de gunoaie, pe care toată lumea le vede, dar nimeni nu se încumetă să le ridice.

„Cu resturile menajere ne-am obişnuit deja, însă mai nou avem altă problemă. Sunt unii semeni de-ai noştri care au transformat zona asta, fiindcă este mai ferită privirii, într-un fel de WC în aer liber. Asta este o situaţie de-a dreptul hepatică. Stau şi mă gândesc ce s-ar putea face pentru a-i aduce pe calea civilizaţiei”, spune târgovişteanca Felicia Paraschiva, care a luat contact cu... perimetrul contaminat încercând să ajungă la spital.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite