Târgovişte: Vom avea un nou parc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul Mihai Bravu va fi amenajat de-a lungul râului Ialomița, la ieșirea din oraș. Licitația de execuție a lucrărilor va fi realizată peste două săptămâni. Lucrările se vor încheia vara viitoare.

Un nou parc va fi realizat în Târgoviște la ieșirea din oraș, spre Sinaia. Acesta se va numi Parcul Mihai Bravu și va fi amenajat pe cursul râului Ialomița între două poduri, cel care dă numele parcului și Teiș. Acesta va avea 5 ha de teren și un buget total la dispoziție de 10 miliarde de lei vechi.

Autoritățile locale au fost nevoite să renunțe la 5 miliarde de lei pentru realizarea acestui proiect, după ce Agenția Fondului de Mediu a scăzut bugetul stabilit în 2007, de 15 miliarde. Din cele 10 miliarde rămase pentru derularea proiectului, 2,3 miliarde sunt asigurate din bugetul local.

“Vom încerca să ne încadrăm în buget, dar nu vom lăsa lucruri neterminate. Vom face un lucru frumos, de calitate, un lucru încheiat. Apoi, când vom mai avea bani, vom face adăugiri”, a declarat city managerul orașului, Marius Constantinescu.

Licitația - peste două săptămâni

Proiectul va fi scos la licitație, în aproximativ două săptămâni, pentru a se desemna firma care  va realiza lucrările. Acesta face parte din strategia de mărire a spațiilor verzi din municipiu.
Parcul va avea o pistă pentru bicicliști, o alee de promenadă, spații de joacă pentru copii.

“Parcul Mihai Bravu va fi un fel de anexă sportivă a parcului Chindia. Aici se vor putea plimba bicicliștii sau rollerii, va fi o zonă liniștită. În viitor, pe marginea râului, vrem să facem și o faleză”, a precizat Constantinescu.

Lucrările de amenajare a parcului vor fi demarate după ce se vor încheia  lucrările de consolidare a malurilor și a albiei și vor fi încheiate lucrările de dublare a podului de la Teiș. Autoritățile dau însă asigurări că peste un an ne vom putea plimba pe aleile noului parc.

“Amenajarea parcului va începe anului viitor, dar lucrările se vor derula rapid. Vara viitoare, parcul va fi gata”, a adăugat city managerul.

În viitor, alte spații verzi dincolo de podul Teiș

În prelungirea acestui parc, dincolo de podul Teiș, există o zonă de 15 ha de teren, care ar putea  face obiectul altor proiecte separate de extindere a zonei verzi.

“Există acolo o zonă de lac, ar putea fi dezvoltate alte proiecte de agrement. Vrem să extindem spațiile verzi și acolo, dar mai întâi să fie reabilitat și dublat podul Teiș. Acolo vor fi proiecte separate”, a declarat directorul executiv din cadrul Primăriei Târgoviște, Constantin Bălașa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite