Târgovişte: Voluntarii „Peace Corps” au depus jurământul la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Voluntarii „Peace Corps” au depus jurământul la Târgovişte
Târgovişte: Voluntarii „Peace Corps” au depus jurământul la Târgovişte

În această dimineaţă, 37 de noi voluntari ai „Corpului Păcii” au depus jurământul la Târgovişte în cadrul unei ceremonii organizate de Ambasada Statelor Unite din România şi în prezenţa Însărcinatului cu Afaceri al ambasadei americane, Jeri Guthrie-Corn.

După depunerea jurământului, care a avut loc astăzi începând cu ora 10,00, la Centrul Internaţional  de Conferinţe al Universităţii Valahia, în prezenţa Însărcinatului cu Afaceri al Statelor Unite, Jeri Guthrie – Corn, cei 37 de voluntari ai Corpului Păcii vor începe o misiune de doi ani în oraşe din România.

Voluntarii americani vor ajuta la popularizarea limbii şi culturii americane, prin predarea limbii engleze ca limbă străină şi vor asista autorităţile târgoviştene în demersurile lor în domeniul dezvoltării economice, instituţionale şi în managementul şi educaţia pentru protecţia mediului înconjurător.

Americanii au fost încântaţi de Târgovişte

Cei 37 de voluntari din cadrul „Corpului Păcii” au locuit în Târgovişte timp de 11 săptămâni şi au fost găzduiţi de familii târgoviştene. Aceştia au urmat cursuri intensive de limba română, cultura şi istoria României. „Am venit în Târgovişte în luna mai, împreună cu soţia mea, am locuit la o familie obişnuită alături de care m-am simţit excelent. Am primit şi bani, sumele fiind cele cu care trăiesc şi românii obişnuiţi, atâta cât să plătim facturile şi să ne ajungă de mâncare. Astfel am putut înţelege mult mai bine modul de a trăi al localnicilor. Târgoviştenii ne-au primit cu căldură iar în cadrul proiectelor noastre s-au dovedit a fi foarte activi. Eu m-am ocupat de promovarea literaturii americane, am predat lecţii de engleză copiiilor de şcoală generală, dar am învăţat şi eu la rândul meu, lucruri despre istoria fascinantă a României”, a declarat Mathew Easterwood, voluntar Peace Corps, 26 de ani.

Voluntariatul, parte a culturii americane

„Voluntariatul a fost întodeauna parte a fiinţei mele, mereu am vrut să cunosc oameni şi culturi diferite. Vreau ca prin experienţa mea, să ajut alţi oameni. Am participat în proiecte de mediu, alături de câteva ONG-uri din România, aveţi o ţară foarte frumoasă iar oamenii sunt foarte calzi”, spune Chelsea Marshall, 23 de ani.

„Peace Corps” în România

Înfiinţat în 1961 de către preşedintele american J.F. Kennedy, Corpul Păcii este o asociaţie non-profit care funcţionează pe bază de voluntariat, al cărei scop este acela de promovare a păcii şi prieteniei internaţionale.
În cei 48 de ani de existenţă, 180.000 de voluntari americani şi-au desfăşurat activitatea în 134 de ţări de pe glob, având ca obiective promovarea unei mai bune înţelegeri a poporului american în ţările gazdă şi a unei mai bune înţelegeri a popoarelor gazdă în Statele Unite. Din 1991 există şi în ţara noastră o filială a acestei asociaţii, care în prezent activează în 38 de judeţe.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite