Voluntari-model în bibliotecile publice din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul European al Voluntariatului are menirea de a-i evidenţia pe cei care sunt implicaţi în astfel de activităţi şi proiectele lor. Astăzi, mai toate instituţiile care se respectă, de la ONG-uri până la biblioteci publice, lucrează cu voluntari. Proiectele desfăşurate cu ajutorul tinerilor sunt inovatoare şi au devenit un punct de interes al comunităţii din care provin.

Pentru a aduce în centrul atenţiei aceste idei şi iniţiative, ANBPR a organizat în perioada 11-14 mai 2011 conferinţa naţională Modele de voluntariat în biblioteca publică. Evenimentul a fost găzduit de Biblioteca Judeţeană Petre Dulfu Baia Mare. În cadrul întâlnirii au fost prezentate modele de activităţi şi proiecte propuse şi susţinute de tineri care vor să se implice pentru o societate mai bună.

La conferinţă a fost prezent şi reprezentantul Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte, manager Vlăduţ Andreescu, leader care se poate mândri cu voluntarii săi, deoarece împreună cu aceştia au scris un proiect ce a câştigat finanţare din partea Comisiei Europene prin programul Tineret În Acţiune.

Intitulat  Dâmboviţa-tineri voluntari în lupta împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale, proiectul s-a aflat în implementare în perioada 1 septembrie 2010 – 9 mai 2011. Grupul-ţintă al  tinerilor au fost 12 adolescenţi din cadrul Centrului de Reeducare Minori Găeşti, iar voluntarii EUROPE DIRECT s-au constituit într-un Grup Informal şi, folosind metode non-formale, i-au format pentru viaţă, pentru o mai uşoară readaptare la societate şi, nu în ultimul rând, au încercat să le facă detenţia mai uşoară celor care aveau nevoie de prieteni.

Tânărul manager a prezentat proiectul echipei sale, precizând că exemplul le poate fi urmat de oricine are astfel de iniţiative. Existenţa programului Tineret În Acţiune a fost o necunoscută pentru mulţi dintre cei prezenţi, dar voluntarii centrului european au primit felicitări pentru reuşita lor şi ceea ce au făcut până acum. Cu siguranţă că de acum înainte vor exista din ce în ce mai multe acţiuni de acest gen în toată ţara.

Buletin remis de Centrul Europe Direct Târgovişte

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite