Voineşti: Educaţie şi divertisment în „Orăşelul copiilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Educaţie şi divertisment în „Orăşelul copiilor”
Educaţie şi divertisment în „Orăşelul copiilor”

În ciuda vremii reci, de toamnă, elevii şcolilor din Voineşti au participat la acţiunile organizate ieri de Asociaţia „Exploratori Pentru Viitor” şi Primăria Voineşti, sub egida ,,Orăşelul copiilor”.

Manifestările, unice până în momentul de faţă în judeţul Dâmboviţa, au avut rol educativ, dar şi unul de divertisment. Şcolarii au putut lua contact direct cu instituţiile de bază ale statului:  Poliţie, Jandarmerie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Ambulanţă, Staţie Meteo.

image

Reprezentanţii acestora le-au explicat copiilor care sunt principalele atribuţiuni, le-au arătat o parte din tehnica din dotare, ba chiar le-au făcut mici demonstraţii.

Lecţii de chitară în aer liber


Elevii pasionaţi de artă, de desen, au zăbovit la atelierele de creaţie, unde, specialiştii în domeniu i-au familiarizat cu metodele la îndemână pentru confecţionatul unor obiecte de decor, dar şi cu tainele picturii. Îndrăgostiţii de muzică au luat lecţii de chitară. Copiii au tras şi cu arcul sau, curajoşi, şi-au dat drumul pe coardă, de la înălţime, aidoma alpiniştilor. Cei mici au făcut coadă la standul unde erau pictaţi pe faţă. Veselie mare a fost la teatrul de păpuşi. Nutriţionişţii veniţi special la Voineşti i-au învăţat pe copii cum să mănânce sănătos, cum să se ferească de E-urile din alimentele cumpărate de la supermarket. „Este pentru prima dată când în judeţ se organizează aşa ceva. Nu ne vom opri aici. Am văzut că a prins. Copiii s-au simţit minunat şi au avut multe de învăţat”, spune Dănuţ Gabriel Sandu, primarul comunei Voineşti.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite