Visul frumos s-a terminat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Visul frumos s-a terminat (foto: fibaeurope.com)
Visul frumos s-a terminat (foto: fibaeurope.com)

MCM Târgovişte a ratat calificarea în semifinalele FIBA EuroCup după ce a cedat în ultimele secunde ale meciului de la Kursk, scor 76-55 (18-22, 22-10, 13-17, 23-6). Diferenţa de 18 puncte înregistrată în meciul tur, la Târgovişte, s-a dovedit a fi insuficientă pentru formaţia antrenată de Cătălin Tănase, care a pierdut la 21 de puncte în inima Rusiei.

Meciul a început bine pentru noi. Împinse de la spate de Larisa Toma, care în acest sezon european nu a fost cu nimic mai prejos decât vedeta Tina Thompson, târgoviştencele au încheiat primul sfert cu un avantaj de 4 puncte şi părea că nimic nu se ma poate întâmpla. Abia atunci însă, MCM a făcut cunoştinţă cu forţa echipei din Rusia, care treptat a trecut la cârma jocului și au intrat la cabine cu un avantaj de 8 puncte. În sfertul trei, MCM a avut o scurtă tresărire, reușind să recupereze din diferență, dar în ultimele 10 minute echipa noastră a fost practic umilită.

Final pe muchie de cuțit

Cu numai 30 de secunde înainte de sfârșitul meciului, Bimbaite a marcat din afara semicercului, iar diferenţa de pe tabelă era de 18 de puncte, la fel ca cea din meciul tur. Era nevoie de un singur coş, pentru a merge mai departe, aşa că Tănase a cerut time-out. Părău a greşit, fiind deposedată şi din nou time-out, de data aceasta cerut de antrenorul rusoiacelor. Când mai erau doar 8 secunde, Shay Doron a faultat, iar Linkeviciene a transformat ambele aruncări libere. Aveam nevoie de un coș din afara semicercului, iar ingrata sarcină i-a revenit Monikăi Broşovszky. Din păcate căpitanul nostru a ratat și astfel s-a scris istoria acestei duble.

Doron și Thompson ne-au îngropat

Donnette Snow, cu 18 puncte şi 7 recuperări a făcut ravagii sub panou, iar lituanianca Linkeviciene a arătat de ce este una dintre cele mai importante jucătoare din Europa, reuşind 16 puncte şi 5 pase decisive. Peste toate astea au venit procentajele foarte bune din afara semicercului semnate Bimbaite şi Psareva, care ne-au îngropat.

De partea cealaltă, cifrele unor jucătoare antrenate de Cătălin Tănase au fost chiar dezastruoase, raportat la numele acestora. Shay Doron a fost de departe "groparul" MCM-ului cu doar 3 reuşite din 14 încercări de la două puncte. Nici Tina Thompson, cu 9 puncte și 10 recuperări, nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor fiind deseori blocată sub panou de pivoții echipei gazdă.

Boriga: „Nu-mi explic ce s-a întâmplat”

După meci, Gabriel Boriga, președintele onorific al echipei era foarte afectat de ratarea calificării și a spus că îi consideră vinovați pe toți angajații clubului. „Nu-mi pot explica ce s-a întamplat în ultimul sfert. Până la urma ,acolo s-a jucat calificarea ,iar o echipă matură formata din jucătoare profesioniste,trebuia să ştie să gestioneze acele ultime minute. Acest insucces m-a făcut să realizez că nu avem faţă de echipă câştigătoare în FIBA Euro Cup. Arbitrjul a fost în regulă până în ultimele trei minute ,când s-a greşit flagrant de trei ori în favoarea echipei gazdă. Nu am ce să-i reproşez Tinei Thompson ,ea este o jucătoare profesionistă şi ar fi nedrept să o consider vinovată pentru ratarea calificării. Vinovaţi suntem cu toţii, de la primul până la ultimul om din club”, a declarat Gabriel Boriga.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite