Viscolul puternic pune autorităţile dâmboviţene pe jar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele de deszăpezire au făcut cu greu faţă voscolului
Utilajele de deszăpezire au făcut cu greu faţă voscolului

Sanatoriul Moroieni a rămas fără curent electric din cauza unor copaci doborâţi de zăpadă. Poliţiştii întorc din drum toate maşinile neechipate care se aventurează înspre Cota 1000 iar în rest se circulă în condiţii de iarnă.

Vântul puternic dar şi cantităţile mari de zăpadă care au căzut noaptea trecută au creat serioase probleme în judeţul Dâmboviţa. Ninge viscolit de ore bune iar cele mai mari probleme se regăsesc în zonele de câmp deschis. La Sanatoriul Moroieni, bolnavii de TBC stau în beznă de azi dimineaţă de la ora cinci din cauza unor copaci, care sub greutatea zapezi au căzut pentru firele de energie electrică. De asemenea, zeci de localnici au anunţat la dispecerul Electrica Târgovişte că au rămas fără curent. “De la ora cinci dimineaţă nu mai este curent la Sanatoriul Moroieni. Cel mai probabil copacii încărcaţi de zăpadă au căzut peste liniile de tensiune. Astăzi mai avem deranjamente colective în localităţile Fântânele şi Şuţa Seacă. Mai mulţi oameni din cele două localităţi au sunat la 929 că  nu au tensiune. Circuitele de joasă tensiune au cedat din cauza viscolului”, a declarat Daniela Crintea, purtătorul de cuvânt al Electrica Târgovişte.

Restricţie către Cota 1000


Pe D.N. 71, în zona Cota 1000, poliţiştii au luat măsura interzicerii traficului greu, cu excepţia autovehiculelor care sunt echipate corespunzător cu lanţuri sau plase antiderapante. Cele neechipate sunt întoarse din drum de oamenii legii. De asemenea, traficul este îngreunat pe DJ 711 Băleni - Dobra - Bilciureşti până la ieşirea în DN 1 A, zona Crevedia. Se acţionează fără încetare cu toate utilajele dotate cu lamă şi răspânditori material antiderapant pentru deszăpezirea drumurilor publice din judeţ. Pe drumurile naţionale lucrează 41 de utilaje, iar pe drumurile judeţene 90 de utilaje de deszăpezire. Comandamentul Judeţean de Iarnă Dâmboviţa a acţionat încă din această noapte pentru limitarea efectelor negative ale zăpezii iar la această oră nu este niciun drum blocat.

Nu plecaţi neechipaţi la drum, riscaţi să nu vă mai întoarceţi


IPJ Dâmboviţa recomandă tuturor şoferilor să circule cu prudenţă. “Asiguraţi-vă că instalaţiile de climatizare şi de dezaburire sunt în stare de funcţionare, reduceţi viteza în apropierea derdeluşurilor şi a patinoarelor improvizate şi mai ales păstraţi distanţă faţă de autovehiculele care circulă în faţă pentru că drumul este alunecos”, a declarat Ioana Preda, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.


Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite