Victimele gazului ucigaş vor fi înmormântate, mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sidonia Oprea, în vârstă de 41 de ani, şi fiul ei cel mic, de doar doi ani, care au pierit, în urmă cu două zile, intoxicaţi cu monoxid de carbon, le vor spune adio celor dragi. Slujba de înmormântare va avea loc, mâine, la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Târgovişte, situată în sensul giratoriu de la autogară.

Mama şi băieţelul ei s-au stins fără ca nimeni să le poată sări în ajutor pentru că femeia era surdomută. Aşa se explică faptul că nu a putut ţipa după ajutor nici chiar în ultima clipă. Potrivit anchetatorilor, în casă se aflau mai mulţi membrii ai familiei, însă gazul ucigător s-a răspândit doar în camera în care se aflau cei doi. Atât femeia, cât şi soţul acesteia s-au născut surdomuţi. Împreună mai au un băiat de 12 ani.

Soţul său dormea la etaj

Mama şi băiatul cel mic dormeau la parterul casei tip duplex, iar soţul acesteia, cu băiatul cel mare, la etaj. Nimic nu avea să prevestească necazul care urma să vină. Cel care i-a găsit fără viaţă a fost chiar Bogdan Oprea, bărbatul de 44 de ani. Acesta i-a anunţat pe ceilalţi membrii ai familiei, care, la rândul, lor au anunţat ambulanţa. Când au intrat pentru prima oară în casă, medicii de pe ambulanţă au găsit-o pe femeie cu jumătate de corp în afara patului, semn că a încercat din răsputeri să ajungă la o fereastră. Femeia a fost resuscitată aproape o oră, însă degeaba. Fiul ei a murit şi el la spital, după aproape tot atâta timp de efort din partea medicilor de a-l readuce la viaţă.

Aveau o viaţă fericită...

Cei doi era căsătoriţi de 15 ani. S-au întâlnit la Ploieşti, la o întrunire a surdomuţilor din ţară şi au dat naştere unor copii perfect sănătoşi. În ciuda defectelor pe care le afişau, amândoi au reuşit în viaţă. El a fost patronul unei firme de construcţii, dar de ceva timp s-a pensionat, iar ea era proiectant la o firmă din Târgovişte. De aproximativ zece ani şi-au cumpărat o casă frumoasă situată pe Aleea Mănăstirii. „Am vorbit cu soţul dar era extrem de supărat şi de abătut. Nu îl mai recunoşteam”, ne-a declarat Gheorghe Safta, un apropiat al familiei.

Necropsia celor două cadavre a fost efectuată şi nu s-au descoperit urme de violenţă. Cercetările sunt continuate de Poliţia Municipiului Târgovişte. Urmează să se stabilească exact, condiţiile în care s-a produs scurgerea de gaze.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite