Verde pentru masă la Cantina de Ajutor Social Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii târgovişteni au aprobat aseară creşterea numărului de persoane care vor beneficia de hrană prin intermediul Cantinei de Ajutor Social.

Astfel, începând cu 1 martie, 450 de târgovişteni săraci vor primi hrană caldă în fiecare zi, iar alţi 150 vor beneficia de pachete alimentare la domiciliu.

„Practic, am cuprins toate cele 100 de cereri înregistrate de la 1 ianuarie şi aflate în aşteptate până acum. Urmărim prin aceste măsuri să răspundem nevoilor sociale individuale sau familiale, în vederea prevenirii şi depăşirii unor situaţii de dificultate, vulnerabilitate sau dependenţă şi creşterea calităţii vieţii acestor oameni”, spune Marcela Iordache, director executiv adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgovişte.

1.000 de beneficiari de ajutor social


Angajaţii Cantinei prepară zilnic mâncare pentru 450 de persoane, care servesc masa aici la prânz şi seara. Săptămânal, sunt pregătite şi 150 de pachete pentru cei care gătesc acasă. Primesc alimente la domiciliu toate persoanele vârstnice, cele nedeplasabile şi cele cărora medicul le-a impus un regim alimentar strict.

În acelaşi timp, există 1.000 de târgovişteni care trăiesc din banii primiţi conform Legii venitului minim garantat, la administraţia locală fiind înregistrate anul acesta 325 de dosare, cu 25 mai puţine decât în 2010. Beneficiarii Legii 416/2001 au obligaţia de a presta muncă în folosul comunităţii, în caz contrar plata ajutorului social se suspendă.

La Târgovişte, doar 10 persoane din 87 se prezintă zilnic pentru a contribui la înfrumuseţarea oraşului. Absenţii au scutire medicală.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite