Varză şi cartofi, la jumătate de preţ faţă de piaţă şi supermarket-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În bazinul legumicol Lunguleţu-Poiana-Brezoaiele s-a obţinut o producţie bună de varză şi cartofi.

Agricultorii îşi permit să vândă marfa cu mult sub preţul pieţei şi al supermarketurilor. La poartă, lunguleţeanu dă varza şi cu 40 de bani kilogramul.

"Am venit de la 60 de kilometri ca să cumpăr varză de la sursă, adică de la Lunguleţu. Mi-a spus un consătean care face naveta spre Bucureşti că se vinde cu 40 de bani. La noi în sat au venit unii cu varză, dar o dădeau cu 1,2 lei. Am zis că merită să fac drumul până aici. În plus, am pus la benzină vreo trei vecini şi am venit cu o camionetă. Cred că am făcut o afacere bună", spune nea Vasile, un cetăţean din comuna Ludeşti.

Varză şi cartofi, la jumătate de preţ faţă de piaţă şi supermarket-uri

Cel mai mult au însă de câştigat samsarii, care vin şi cumpăra cantităţi mari de la Lunguleţu şi revând marfa în pieţele din oraşe cu preţuri dublate, dacă nu chiar triplate.

Cartofii urmează aceeaşi procedură. La producător nu depăşesc 80 de bani per kilogram, iar în Piaţa 1 Mai din Târgovişte ajung la 1,5 lei.

"Asta este. Luăm din piaţă, că nu avem încotro. Ce să fac? Să mă duc până la Lunguleţu pentru trei kilograme de cartofi? Dacă aş fi avut bani ca pe vremuri, să cumpăr câţiva saci, se merita, dar aşa...", spune Gheorghe Amuzescu, un pensionar din Târgovişte.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite