Vară cu astronomie, fotografie şi orientare turistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgoviştenii pot participa la o tabără tematică organizată de SARM la „Vânătorul”. Cei prezenţi vor învăţa să folosească binoclul şi instrumentele astronomice, să folosească harta cerească sau orientarea pe boltă.

Copiii şi tinerii târgovişteni pot participa în această vară la tabăra tematică „Astronomia 2010”, care are ca temă principală astronomia, fotografia, dar şi orientarea turistică. Aceştia vor fi cazaţi la Centrul de Vacanţă „Vânătorul” şi vor lua parte la diverse activităţi precum orientare pe boltă, folosirea hărţii cereşti, folosirea binoclului şi a instrumentelor astronomice, fotografie în natură ori astrofotografie. Evenimentul este organizat de Societatea Astronomică Română de Meteori, în colaborare cu Direcţia pentru Tineret. „Participanţii la tabără vor avea ocazia să petreacă şapte zile de vacanţă în care se vor bucura de ospitalitatea centrului de vacanţă, într-un cadru natural plăcut, situat în Parcul Natural Bucegi, se vor bucura de frumuseţea peisajului şi în acelaşi timp vor avea ocazia de a afla din tainele cerului înstelat. Astfel, vor învăţa să identifice constelaţiile de vară, stelele mai importante şi planetele vizibile în această perioadă, să folosească harta cerului, să afle punctele cardinale şi modalităţi de orientare pe timp de zi şi de noapte”, afirmă Valentin Grigore, preşedinte SARM.

Vor privi craterele de pe Lună

Organizatorii le-au pregătit participanţilor un program încarcat cu diverse activităţi de iniţiere în astronomie sau astrografie. Nu lipsesc nici activităţile turistice, care includ drumeţie şi educaţie montană şi vizitarea unor peşteri. “Prin telescoapele performante puse la dispoziţie, sub îndrumarea voluntarilor noştri, vor putea privi munţii şi craterele de pe Lună, inelele planetei Saturn, galaxii şi roiuri stelare. De asemenea, vor avea loc şi proiecţii de imagini şi filme tematice, iar drumeţia montană va face parte şi ea din program”, adaugă Valentin Grigore.

Participanţii trebuie să aibă între 8 şi 20 de ani

În această tabără de astronomie se pot înscrie copii şi tineri din toată ţara, iar programul se desfăşoară pe două grupe de vârstă: 8-14 şi 15-20 de ani. După spusele preşedintelui SARM, pot participa şi tineri cu vârsta peste 20 de ani, profesori şi chiar părinţi, însă pentru aceştia programul va fi completat cu activităţi speciale.  Tabăra tematică se va desfăşura în perioada 12-18 iulie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite