Târgovişte: Vară secetoasă pentru piscinele private

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Vară secetoasă pentru piscinele private
Târgovişte: Vară secetoasă pentru piscinele private

Acestea estimează o scădere de 30% a numărului de clienţi faţă de anii trecuţi. Baza de Agrement Crizantema a avut cu 20% mai mulţi clienţi, odată cu reamenajarea bazinelor şi prin practicarea unor preţuri mai mici

Criza economică a atins în această vară şi piscinele din Târgovişte. Acestea aproximează o scădere a numărului de clienţi cu 30% faţă de anii precedenţi. Chiar dacă şi vremea a mai ridicat pentru câteva zile probleme, adevăratul motiv al încasărilor în scădere este situaţia financiară a locuitorilor oraşului.

“Acesta este cel mai slab an din ultimii opt, de când avem deschisă piscina. Şi nu vremea a fost factorul principal, ci recesiunea economică. Anul acesta, numărul de clienţi a scăzut cu o treime faţă de anul trecut. Dacă oamenii nu mai au slujbe, automat ne afectează şi pe noi”,  a declarat administratorul piscinei Sideco, Ionuţ Stoica.

Cel mai bine au dus-o piscinele în perioadele foarte călduroase, când în weekend mergeau în jur de 300 de persoane. Cum astfel de perioade nu au fost prea multe în această vară, şi încasările au scăzut.

Încasările pe consumaţie au scăzut

La Daso Cado, numărul de clienţi nu a înregistrat scăderi, în schimb încasările pe consumaţie, mâncare şi băutură au scăzut.

“Nu am făcut un studiu, dar s-a simţit scădere la mâncare şi băutură. Clienţi am avut tot cam tot ca în anii precedenţi. E drept că anul a fost mai prost şi din punctul de vedere al vremii”, a spus Dorin Petruş, patron Daso Cado.

O parte dintre clienţii piscinelor private s-au reorientat spre Baza de Agrement “Crizantema”, ale cărei bazine au fost curăţate, vopsite, iar instalaţia de alimentare cu apă a fost schimbată, în această primăvară. În plus, preţurile sunt mai mici faţă de cele practicate la piscinele private. Astfel, la Baza de Agrement, adulţii plătesc 5 lei intrarea, iar copiii beneficiază de o reducere de 50%.

La piscinele private, preţurile se situează între 7 şi 20 de lei.

“Anul acesta, graţie preţurilor şi condiţiilor create, am înregistrat o creştere a numărului de clienţi cu aproximativ 20%”, a spus primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga.

Şi oamenii spun că au mai redus vizitele obişnuite la piscinele private. “Am avut reţineri să merg la Baza de Agrement pentru că ştiam din experienţa anilor trecuţi că este în paragină. Dar mi-au spus prietenii că s-a reamenajat. Mi-am luat inima în dinţi, m-am dus, mi-a plăcut şi am revenit”, a declarat Corina Costea, o târgovişteancă de 35 de ani.

Există şi târgovişteni care au ales bazinele mai apropiate de oraş. „Piscina Sideco a fost cea la care am mers de cele mai multe ori. Nu mi s-a părut nici scump şi m-am distrat de fiecare dată. Totuşi, a fost mai puţin aglomerat faţă de anii trecuţi”, spune Marius Marin, un târgoviştean de 24 de ani. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite