Vandalismul continuă la Târgovişte. Altă noapte, aceleaşi probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de stâlpi care susţin coşurile de gunoi din metal, montaţi de Direcţia de Salubritate, au fost fost îndoiţi sau smulşi din pământ în unele cazuri. Incidentul a avut loc acum două nopţi, însă şi noaptea trecută s-a întâmplat la fel. De data aceasta, huliganii au dat lovitura în micro raionul IV din Târgovişte.

Au dat foc la 10 coşuri de gunoi din plastic iar pe multe le-au smuls şi le-au aruncat în stradă.  „O să fac o sesizare la poliţie pentru a-i prinde pe infractorii ăştia. Altă soluţie nu exista. Ar trebui camere de luat vederi în fiecare zonă în care avem bănci, flori sau coşuri de gunoi. Vă daţi seama de câţi bani ar fi nevoie pentru investiţia asta? Nu ne vom permite niciodată. În acest moment avem camere la toate sensurile giratorii. Urmează să montăm şi pe Calea Bucureşti mai multe camere pentru a-i descuraja pe infractori”, a mai spus Dănuţ Badea.

Cetăţenii sunt de-a dreptul revoltaţi. „Nu îi înţeleg domnule. Eu dacă îl prind pe unul că rupe ceva, mor cu el de gât. Nu îi suport pe derbedeii ăştia care ştiu doar să distrugă”, ne-a spus un profesor care locuieşte pe Calea Bucureşti.
Coşurile de gunoi au fost comandate la o firmă din Baia Mare iar costul pentru fiecare bucată se ridică la 200 de lei. În total, au fost comandate 30 de coşuri de gunoi.

Calea Bucureşti se află în plin proces de reabilitare. Primăria are în plan o investiţie de peste un milion şi jumătate de lei, care presupune asfalt nou, realizarea unui sens giratoriu şi schimbarea bordurilor.

Probleme mai vechi

Târgoviştenii certaţi cu bunul simţ îşi lasă urmele trecerii lor peste tot ce înseamnă „frumos” în Municipiul Târgovişte. Nu de puţine ori, angajaţii Direcţiei de Salubritate se plâng că florile din sensurile giratorii sunt furate. Ba chiar în iarna care a trecut, câţiva pitici ornamentali au fost furaţi sau sparţi.
Pentru descurajarea actelor de vandalism au fost montate camere de supraveghere în aproape toate sunsurile giratorii în care s-au investit zeci de mii de lei.
„Noi, în afară de patrula pe care o avem pe timpul nopţii, formată din doi oameni, nu putem suplimenta paza în oraş. Numărul de poliţişti locali este limitat. Deocamdată nu am primit sesizări legate de vandalizarea coşurilor de gunoi. Oricum, asta e faptă penală şi poliţia ar trebui să se ocupe”, a declarat Mirabela Ioniţă, directorul executiv adjunct al Poliţiei Locale din Târgovişte.

„De la începutul acestui an, la nivelul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost înregistrate patru dosare penale privind furtul coşurilor de gunoi. S-a stabilit că acestea au fost sustrase de oameni ai străzii, în vederea valorificării, fiind ulterior recuperate”, a declarat agentul Raluca Trandafir, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite