Vagon în flăcări la Bâldana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Groza, unul dintre martori, descrie incendiul care a cuprins vagonul
Constantin Groza, unul dintre martori, descrie incendiul care a cuprins vagonul

Un vagon al trenului personal 9101 care se deplasa pe ruta Bucureşti -Pietroşiţa a luat foc, în această dimineaţă la ora 06,40, între staţiile Ciocăneşti şi Bâldana.

În urma incendiului doi călători au fost intoxicaţi cu fum şi transportaţi la spitalul din Titu. “Unul dintre ei are arsuri de gradul întâi în zona urechii şi o stare de hipotermie dar şi o intoxicaţie cu monoxid de carbon, este la Terapie Intensivă în acest moment, dar stabilizat. Al doilea pacient are o intoxicaţie cu monoxid de carbon”, a declarat asistentul medical Alexandrina Iliescu, de la Spitalul Orăşenesc Titu.

Mecanicul de locomotivă şi conductorul garniturii feroviare compuse din locomotivă şi şase vagoane au observat că la ultimul vagon a izbucnit un incendiu şi au decis să oprească trenul şi să-i evacueze pe călători. “Au urcat cei 20 de călători din ultimul vagon în celelalte vagoane şi au chemat pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, care, din cauza terenului accidentat din zonă, undeva între staţiile CFR Ciocăneşti şi Bâldana au fost nevoiţi să ajungă pe jos”, a declarat comisarul Marius Lazăr, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Dâmboviţa.

Pompierii au fost nevoiţi să parcurgă pe jos ultimii doi kilometri


Pompierii militari au reuşit stingerea focului după aproape o oră de intervenţie, operaţiunea fiind dificilă din cauza terenului inaccesibil din zona unde a luat foc vagonul. “Am trimis două autospeciale, dar le-am lăsat la o distanţă de doi kilometri de locul incendiului deoarece în zona aceea nu se putea ajunge cu maşina. La sosirea pompierilor la locul incendiului, focul ardea mocnit, era mult fum, iar colegii mei au intervenit cu lopeţi şi cu bidoane cu apă. Din primele constatări rezultă că a ars aproape în totalitate mobilierul trenului, tip cuşetă, iar cauza este un scurtcircuit electric la sistemul de încălzire", a declarat maior Eduard Ţelea, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

Trenul personal 9101 a ajuns în gara Târgovişte cu o întârziere de două ore. Unul dintre martorii incendiului ne-a povestit impresionat de ceea ce i-a fost dat să vadă. “Ardea tare rău, erau flăcări mari şi bătea vântul. Cum sufla mai tare cum se înteţea, dintr-o dată se înălţau flăcările. Vagonul a ars total, l-au lăsat în câmp acolo. Am văzut că a venit şi SMURD-ul, un domn care era mai rău a fost dus la spital la Titu”, a declarat Constantin Groza, unul dintre pasagerii trenului personal 9101 şi martor al incendiului.


Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite