VIDEO Urşii aduşi din Sinaia le-au măcelărit animalele ciobanilor de pe Vârful Dichiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
2 vaci şi 4 oi le-au dispărut ciobanilor de la stâna Zănoaga
2 vaci şi 4 oi le-au dispărut ciobanilor de la stâna Zănoaga

2 vaci şi 4 oi le-au dispărut ciobanilor de la stâna Zănoaga, aflată pe Vârful Dichiu, din Masivul Bucegi, în doar 3 zile. Şi asta, în timpul zilei, atunci când nimeni nu se aşteaptă ca ursul să iasă din bârlogul său. Ciobanii spun că iarna grea le-a dat o poftă de mâncare teribilă şi cred că fiarele au fost aduse tocmai de la Sinaia, pentru a-i scăpa pe turiştii de acolo de pericol.

Nu e zi de la Dumnezeu, spun ciobanii, ca ursul să nu dea târcoale vacilor şi oilor şi de câteva ori.

„ În fiecare zi şi noapte tabără peste noi, ne face prăpăd în târlă, în ciobăneşti. Sunr nemâncaţi şi vin năvală peste noi. Foarte flămânzi şi leşinaţi de foame. Aseară de 4 ori a venit. L-am sperit, a venit înapoi până de vale. A luat 2 junici şi 4 oi. E greu aici. A început să vină foarte des. Des, zi de zi de vine. Cred sigur c au fost aduşi de la Sinaia, că anul trecut nu erau în această zonă”, ne-a spus nea Ion.

De frica urşilor, ciobanii au ajuns să doarmă la capul patului cu furic şi bâte pentru a nu mai pierde şi alte animale. Oricum, ei vor trebui să răspundă în faţa prorpietarilor pentru animelele pierdute.

No title
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite