Primăria Târgovişte cumpără la preţ dublu locuri de joacă pentru copii. Boriga, prima înfăţişare la instanţă.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Boriga
Gabriel Boriga

Vistieria primăriei Târgovişte este pe plus. Cel puţin aşa reiese din ultima tranzacţie de răsunet care priveşte locurile de joacă pentru copii din municipiu. În loc să dea 4 miliarde pentru patru părculeţe, preţ real, administraţia locală a cheltuit 8 miliarde pentru aceleaşi bunuri.

Tocmai de aceea, primarul Boriga, Mihai Olaru, fost director al Direcţiei de Construcţii Edilitar Gospodăreşti şi Gheorghe Simoiu, finul edilului şef şi totodată administrator al S.C. UTILEX CONSTRUCT S.R.L., din Pucioasa, au intrat în atenţia DNA, iar acum sunt judecaţi de magistraţi. 

Primul termen de judecată



Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, “ Gabriel Boriga, în calitate de primar al municipiului Târgovişte şi în exercitarea atribuţiilor de coordonare şi control a Direcţiei de Construcţii Edilitar Gospodăreşti, i-a solicitat lui Mihai Olaru, să achiziţioneze echipamente de joacă de la S.C. UTILEX CONSTRUCT S.R.L. fără respectarea procedurilor legale de achiziţie publică”. 

image
Mihai Olaru

Foto: Mihai Olaru

Practic, S.C. UTILEX CONSTRUCT S.R.L, prin Gheorghe Simoiu, a achiziţionat bunuri de la producător (bănci, balansoare etc) necesare creării a patru parcuri de joacă pentru copii, pe care le-a vândut primăriei Târgovişte, la preţ dublu. Valoarea reală a lucrărilor s-ar ridica la 4 miliarde de lei vechi, însă devizul şi factura s-au întocmit pentru 8 miliarde de lei.



Foto: Gheorghe Simoiu

Boriga şi Olaru sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, iar Simoiu, de complicitate la această infracţiune. Toate contractele de furnizare de echipamente de joacă au fost făcute fără licitaţie publică.

Alesul târgoviştenilor s-a prezentat, ieri, la Judecătorie alături de Mihai Olaru şi de Gheorghe Simoiu. Procesul s-a amânat însă, pentru luna septembrie.

“Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează DNA.

Gheorghe Simoiu, administrator al  SC Utilex Construct
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite