VIDEO Acuzaţii grave la Moreni: “Câinii sunt eutanasiaţi şi trataţi inuman” GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii sunt eutanasiaţi şi trataţi inuman
Câinii sunt eutanasiaţi şi trataţi inuman

Asociatia pentru protecţia animalelor din Moreni e în razboi direct cu primăria după ce hingherii au început curăţenia în municipiu. Iubitorii de animale se plâng de faptul că animalele sunt batute, înghesuite în cuşti şi chiar omorâte.

“În cuştile câinilor sunt fecale, este mizerie mare. Sunt atâţia oameni care spun că răspund pentru acest adăpost, dar din păcate, uitaţi-vă în ce condiţii stau câinii. Sunt sănătoşi? După vedeţi, nu cred. Avem câini pe care îi ducem la tratament, dar se pare că deja i-au luat. Este unul acolo cu o tumoare”, spun reprezentantele Asociaţiei Câinele Meu din Moreni.



Hingherii au fost filmaţi în timp ce prindeau câinii cu laţul, deşi, reprezentantele Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor, spun că nu mai este voie. “Le-am promis că aducem noi câini pe care îi ştim cât de cât agresivi, cu condiţia să nu fie  omorâţi. Îi omorară..Îi omoară într.un mod barbar. Şi dacă este legal să îi omoare aşa cum spun, de ce o fac numai noaptea”, a declarat Daniela Rusen.

Câinii sunt eutanasiaţi şi trataţi inuman



“Sunt zeci de persoane muşcate de câine în Moreni”

De cealaltă parte, primarul se apără cu cifrele oficiale care arată că zeci de persoane sunt muşcate annual de câini. “Sunt zeci de persoane muşcate de câine în moreni săptămânal. Vă aduc o situaţie, am cerut şi la spitalul din Moreni şi la Antirabicul din Târgovişte 00,41,37,00 +  00,41,50,00 În fiecare an am peste o sută de peroane muşcate de câine în Moreni, unii foarte grav . Şi aţi trecut la adunarea lor. Nu vreau să spun că de două zile, asta e a treia zi, în care, fiind adăpostul gol, vraeu să îl populez la nivelul capacităţii”, a declarat Vasile Goran, primarul Municipiului Moreni.



Adăpostul de la Moreni are o capacitate de 48 de locuri. Legea eutanasiei spune că animalele sănătoase sunt ţinute pe viaţă la adăpost. Doar cele bolnave sunt omorâte.

image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite