VIDEO: Fiţi cu băgare de seamă! Au apărut bancnotele false în Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tineri, care sperau să facă o avere cu un calculator performant şi o imprimantă, au fost prinşi de oamenii legii. Aceştia au plasat, timp de mai multe zile, 12 bancnote false de 200 de lei. Patru dintre ei au fost reţinuţi, iar unul a fost arestat pentru 29 de zile.

Cei patru au vârste cuprinse între 21 şi 23 de ani. Trei dintrei ei locuiesc în Bucureşti iar cel de-al patrulea, în Olt.

În sarcina lor  s-a probat faptul că în cursul lunilor noiembrie-decembrie 2010,  au contrafăcut şi pus în circulaţie mai multe bancnote din cupiura de 200 lei, în total fiind retrase din circuitul monetar un număr de 12 bancnote contrafăcute. „La data de 02.12. 2010, în urma activităţilor de verificare şi cercetare  au  fost identificaţi numiţii T. Petrişor Ionuţ  şi C. Mitică, care au procurat şi plasat pe raza municipiului Bucureşti dar si pe raza judeţului Dâmboviţa, mai multe bancnote contrafăcute. Aceştia au fost urmăriţi două luni”, a declarat comisarul Mihaela Savu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

Falsificatorii de mondă au fost prezentaţi procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, dispunându-se măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.
 
Unul dintre indivizi a fost prins în flagrant în timp ce încerca să plaseze zece bancnote contrafăcute. Pe numele lui a fost emis mandat de arestare preventivă pe 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals de monedă şi alte valori, măsura preventivă fiind  prelungită ulterior cu încă 20 de zile.

Ce de-al patrulea membru a fost identificat, în urmă cu trei zile, pe raza municipiului Bucureşti, acesta fiind reţinut pentru 24 de ore. Pe numele lui a fost emisă ordonanţă de obligare de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite