Ursul ucigaş din Dâmboviţa are cerere de graţiere la prim ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ursul ucigaş din Dâmboviţa are cerere de graţiere la prim ministru
Ursul ucigaş din Dâmboviţa are cerere de graţiere la prim ministru

Ursul din Dâmboviţa este primul exemplar din sălbăticie care va fi găzduit de rezervaţia din Zărneşti. Reprezentanţii rezervaţiei de urşi din Zărneşti vor să-l salveze de la moartea prin împuşcare. Deşi animalul l-a ucis pe braconierul care l-a prins în laţ, reprezentanţii Asociaţiei „Milioane de Prieteni” Braşov îl consideră o victimă a braconajului care merită o şansă la viaţă.

Specialiştii ICAS vor încerca din nou să-i dea de urmă şi să-l tranchilizeze, după care ursul va fi adus în sanctuarul din Zărneşti.

Cu sprijinul senatorului Marius Marinescu, reprezentanţii Asociaţiei au luat legătura cu Ministerul Mediului, Garda Naţională de Mediu, Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice şi chiar cu premierul Victor Ponta pentru a obţine graţierea animalului, pe care aşteaptă să-l găzduiască.

„Din informaţiile noastre, au încetat căutările ursului, îl lăsăm să se liniştească până săptămâna viitoare, după care ICAS-ul ar trebui să pornească în căutarea lui, să-l tranchilizeze. Asociaţia «Milioane de Prieteni» îşi oferă tot sprijinul logistic şi material pentru a putea prelua acest urs. Îl luăm. Îi vom asigura tratament medical, pentru că este rănit şi îl vom duce în rezervaţie”, a declarat Liviu Cioineag, manager Rezervaţia de urşi „Libearty” Zărneşti. Aici animalul va intra în carantină, dar situaţia va fi mult diferită de a celorlalţi urşi aduşi în rezervaţie, deoarece va fi primul urs sălbatic care va intra în sanctuarul din Zărneşti, iar integrarea lui va fi dificilă.

Animalul a ucis un bărbat din localitatea dâmboviţeană Moroieni, la câteva zile după ce, în două localităţi învecinate, un alt urs ucisese o persoană şi rănise alte două.

http://www.bzb.ro

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite