Ursitoarele, ultima modă la botezuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ursitoarele de la Magic Party
Ursitoarele de la Magic Party

Târgoviştenii par să nu fie afectaţi de criză când vine vorba de botezul copiilor. Patru tinere frumoase, îmbrăcate ca din poveşti, merg la petrecerile de botez pentru a face pe ursitoarele. Momentul artistic costă 350 de lei.

Dâmboviţenii uită de criză când vine vorba de organizarea unui botez. Pe lângă un decor bine gândit, orchestra plătită din timp şi ţinutele elegante de seară, oamenii par să fie adepţii unei noi provocări: ursitoare pentru copil.

În Târgovişte există o firmă, Magic Party, care oferă acest serviciu. „Vin şi ne solicită serviciile oameni care vor să facă o surpiză, tătici care vor să-şi surpindă soţiile sau bunici care doresc să ofere un cadou de neuitat. Ursitoare la botez, vor şi dâmboviţeni cu venituri modeste, nu doar cei avuţi”, spune Ionela Dobrin, administrator la Magic Party.
Pentru 350 de lei, patru tinere frumoase, Diana (ursitoarea cea rea), Cristina, Emilia, şi Cătălina oferă povestea legendară a celor patru ursitoare.

Ursitoarele provoacă invitaţii la dans

Spectacolul durează 20-30 de minute, însă dacă petrecăreţii doresc mai mult compania frumoaselor „zâne”, ele mai rămân pe ringul de dans. Programul este structurat în două părţi, prima parte (15 minute) este adresată publicului şi partea a doua, mămicilor şi copilului, când fetele ursesc în versuri. „Fetele intră şi se prezintă printr-un dans, apoi încep nişte melodii amuzante, cunoscute, moment în care ursitoarele provoacă petrecăreţii pe ringul de dans. La un moment dat se schimbă muzica, începe o muzică înfricoşătoare şi intră ursitoarea cea rea. Este tot o fată frumoasă care are calităţi ca şi celelalte trei, aşa spune legenda, dar ea nu este mulţumită de sine şi de aceea încearcă să fure tot ce are mai frumos copilul”, spune Mihai Dobrin, cel care a înfiinţat firma Magic Party.

Părinţii îşi apără micuţii de ursitoarea cea rea

Momentul culminat al spectacolului este dat de Diana, ursitoarea care vrea să fure copilul botezat. Părinţii, mai ales tăticii intervin şi încearcă să oprească zâna rea să răpească micuţul. După cum spun şi organizatorii, totul este o legendă, nimic nu este adevărat, totul este un spectacol. La început este dans, recital şi apoi actorie. „Chiar dacă sunt rea, mie îmi place. Te simţi admirată, eşti ca o mică vedetă. Fac asta de câteva luni, dar pot să spun că mi-a plăcut asta încă din prima zi”, mărturiseşte Diana, ursitoarea cea rea.     
Copilul primeşte o diplomă pentru ca mai târziu să aibă dovada că la botezul lui au venit ursitoarele.

Ursitoarele în acord cu Dumnezeu

Fetele care fac pe ursitoarele sunt foarte solicitate. Ele spun că primesc invitaţii la botez şi din alte judeţe, datorită spectacolului care este inedit.
„ Avem versuri şi pentru părinţi şi pentru frăţiorul sărbătoritului, ursim să aibă noroc împreună. La sfârşit urmează concluzia, unde noi accentuăm că doar Dumnezeu hotăreşte destinul unui om şi nu noi, ursitoarele”, spune Ionela Dobrin.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite