Update: Danezu' rămâne în arest. Instanţa a respins recursul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au respins recursul formulat de avocaţii lui Daniel George Uţă, zis Danezu, de judecare a acestuia în stare de libertate. Sentinţa este definitivă.

Daneil Uţă, zis Danezu' rămâne în arest. Aşa a decis în această după-amiază, Curtea de Apel Ploieşti, acolo unde s-a judecat recursul înaintat de avocaţii săi. DFanezu' a cerut clemenţă judecătorilor, după ce a l-a lovit cu o sticlă în cap pe poliţişt Codruţ Oprea, care se zbate acum între viaţă şi moarte.

Judecătorii nu au fost impresionaţi de argumentele avocatului acestuia, Dumitru Popa, care susţine că Danezu' este "un tânăr relativ liniştit, nu este o persoană rea şi nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică".

"S-a respins recursul inculpatului la măsura reţinerii pe 29 de zile luată de Tribunalul Dâmboviţa, iar sentinţa este definitivă şi nu mai poate fi atacată", ne-a declarat Simona Buzoianu, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Ploieşti.

La rândul lui, avocatul inculpatului, Dumitru Popa, ne-a declarat că "este o sentinţă logică şi legală. Nu mă aşteptam la altceva. În perioada următoare o să-mi reconstruiesc apărarea şi voi apela la alte mijloace de atac".

Danezu a fost reţinut pentru lovirea poliţiştului Codruţ Oprea, iar pe 6 septembrie a primit mandat de arestare pentru 29 de zile.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite