Universităţile din ţară, luate la puricat de ANPC. Au fost descoperite sute de nereguli!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romania, densitate maxima de universitati, dar cu mari probleme. Protectia Consumatorului a verificat 118 universitati. Controlul s-a lasat cu amenzi si numeroase avertismente. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 17 amenzi contraventionale, in valoare de 50.000 de lei, si 39 de avertismente.

Potrivit unui comunicat de joi al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), au fost desfasurate controale in 118 universitati, pentru verificarea respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor la incheierea contractelor de studii.

Dambovita - in contractul de finantare nu erau mentionate toate taxele percepute stabilite prin hotararea senatului: taxa de restanta, de refacere a lucrarilor de laborator, taxa pe an suplimentar, taxa programa auditiva.

In urma controalelor desfasurate in universitati au mai fost gasite nereguli cu privire la neprecizarea conditiilor de reziliere a contractului (Iasi), a modului de restituire a taxelor achitate in plus peste perioada de scolarizare (Suceava), neindicarea tuturor taxelor percepute stabilite prin hotararea Senatului universitatii (Dambovita), inexistenta in contracte a clauzelor de reziliere sau de incetare a contractului (Bucuresti).

"In Iasi - in contract erau prevazute la "Termene si conditii de plata" ca taxele achitate nu se returneaza in nicio situatie si la "Drepturile si obligatiile studentului" ca nu poate solicita restituirea taxelor achitate in cazul exmatricularii sau al continuarii studiilor la alta institutie si ca trebuie sa achite integral taxa de studii pentru intreg anul universitar", mai precizeaza sursa citata.

Controalele au fost desfasurate in perioada 8 - 17 octombrie 2012.

Vezi aici ce alte nereguli au fost găsite la celelalte universităţi din ţară.



Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite