Un milion de euro pentru asfaltarea drumurilor agricole la Răcari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanţarea este asigurată de Uniunea Europeană, iar lucrările vor fi definitivate până săptămâna viitoare. Vor fi asfaltate mai multe tronsoane de drumuri pe câmp, care însumează 9,5 km. Edilul oraşului intenţionează să întocmească şi alte proiecte.

Marius Caraveţeanu, primarul oraşului, este convins că în scurt timp vor apărea şi cârcotaşii, însă crede că locuitorii vor reuşi să înţeleagă importanţa acestei investiţii. "Trebuie să recunoaştem că nu toate străzile din localitatea noastră sunt asfaltate şi cârcotaşii vor pune în balanţă acest aspect. Le răspund simplu: facem această investiţie fiindcă finanţarea obţinută are o destinaţie strictă şi nu poate fi folosită în alte scopuri".

Cât priveşte, beneficiile pe care investiţia le aduce zonei, edilul nu le mai poate cuantifica, întrucât apar reacţii pozitive odată cu fiecare kilometru de asfalt turnat.

"Dacă iniţial ne gândisem la fermierii care au teren în zonă şi la navetiştii care vin de la gară către cartierele îndepărtate ale oraşului, am avut surpriza zilele trecute să primim o reacţie pozitivă din partea salariaţilor Electrica. Au văzut această investiţie cu ochi buni prin prisma intervenţiilor în câmp, cauzate de deranjamente, care pot fi remediate în câteva minute, faţă de ore sau chiar zile cum se întâmpla până acum", precizează Marius Caraveţeanu.



Primarul de Răcari a primit felicitări şi din partea conducerii judeţului. "Prin acest proiect se sprijină cei aproximativ 600 de fermieri care sunt în zonă. Şi aici, ca şi la Conţeşti, au apărut ferme cu adevărat europene care au nevoie de infrastructură, iar Uniunea Europeană dă fonduri exclusiv pentru astfel de proiecte", declară Flroin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Prezent astăzi la Răcari, senatorul de zonă Valentin Calcan i-a îndemnat pe toţi primarii să urmeze exemplul colegului Caraveţeanu. "Asfaltul înseamnă civilizaţie şi nu pot decât să-l felicit pe primarul Marius Caraveţeanu, dar şi pe consilierii locali pentru acest nou proiect. Este un bun care vine către localitate şi chiar dacă nu sunt asfaltate toate străduţele şi acum se asfaltează în câmp, este o investiţie bună. Eu i-am sfătuit totdeauna pe primari să acceseze cât mai multe proiecte europene".

image

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite