Un copil a dat foc la 2,5 tone de coceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atenţie, nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi! Acesta este mesajul pompierilor dâmboviţeni care ieri au fost nevoiţi să internivă pentru a stinge un incendiu în comuna Odobeşti, provocat de un copil care s-a jucat cu chibriturile.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii de la Detaşamentul Titu. Copilul proprietarului, lăsat nesupravegheat, s-a jucat cu chibriturile aprinzând nişte plante furajere din grădină. Au ars aproximativ 2500 kilograme de coceni.

Pe parcursul lunii octombrie 2010, Compartimentul Pregătirea Populaţiei din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I“ al judeţului Dâmboviţa a desfăşurat activităţi informativ - educative la nivelul instituţiilor şcolare din judeţ. Activităţile sunt parte a derulării Proiectului nr.1 - “Prevenirea incendiilor în locuinţe şi gospodării cetăţeneşti” inclus în Campania Naţională “O casă sigură - o viaţă în plus - respectaţi măsurile de prevenire”, Proiectului nr.2 - “Modul de comportare în cazul unui cutremur” şi “Programul Naţional de Educaţie Antiseismică”.

În acest scop, personalul din cadrul Compartimentului Pregătirea Populaţiei   s-a deplasat în teren pentru a susţine activităţi educativ-informative privind problematica prevenirii incendiilor şi comportării în diferite situaţii de urgenţă. O parte a activităţilor a fost susţinută împreună cu personalul din cadrul Compartimentului Pirotehnic.

S-au desfăşurat 11 activităţi de informare preventivă la instituţiile de învaţământ din judeţ (fiind cuprinse 8 şcoli generale, un club al copiilor şi 2 grădiniţe) la care au participat  757 copii şi elevi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite