Un băieţel de un an şi două luni a fost la un pas de moarte după ce a băut diluant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neglijenţa părinţilor era să-i coste viaţa singurului lor copil. Un băiat de un an şi două luni, din  Pietrari, a ajus la spital după ce a băut diluant dintr-o sticlă găsită în curtea casei părinţilor.

Mama era ocupată cu treburile gospodăreşti iar tatăl tencuia casa. “Sticla era lăsată afară dar era asigurată, era cu dopul pus. Cine se gândea că se duce să desfacă acea sticlă.A plecat de lângă mine. Într-o fracţiune de secundă s-a întâmplat totul. Nu ştiu cât a apucat să bea. L-a prins cu sticla la gură şi i-am dat peste mână” a declarat mama copilului.

Medicii spun că acum  copilul se află în stare bună. “Copilul a ajus în stare generală bună dar cu halenă de diluant. În situaţiile acestea ne aşteptăm la pneumonii de aspiraţi şi evoluţia va fi urmărită în zilele următoare. Copilul va rîmâne internat şi sub observaţie. Părinţii trebuie să aibă grijă să nu mai lase la îndemâna copiilor substanţe toxice”, a declarat dr. Carmen Marcu, directoarea Spitalului Judeţean din Târgovişte.

Autorităţile  din cadrul  Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dâmboviţa s-au autosesizat în acest caz, iar dacă se va dovedi că a fost vorba de neglijenţa părinţilor, aceştia pot fi chiar  decăzuţi din drepturile părinteşti. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite