UPDATE Urşii sunt ţinuţi la distanţă de poliţişti, jandarmi şi vânători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comitetul Local de Combatere a Bolilor
Comitetul Local de Combatere a Bolilor

Patrule antiurşi în nordul judeţului Dâmboviţa! Autorităţile au decis ca, în intervalul orar 16:00 - 02:00, un poliţist, doi jandarmi şi un vânător să acţioneze pe teritoriul comunelor Buciumeni, Pietroşiţa şi Moroeni, pentru ca într-o situaţie de criză, să poată acţiona cu rapiditate.

"După ce a fost împuşcat ursul, nu am mai avut apeluri de la cetăţeni că ar mai fi văzut vreun urs. Am convingerea că problema s-a rezolvat. Ori ursul împuşcat este cel căutat, ori a plecat în habitatul lui. Patrula mixtă va fi la treabă atâta timp cât va fi nevoie. Sâmbăta şi duminica, va acţiona şi pe timpul zilei", a declarat comisarul şef Danil Zepişi, comandantul IPJ Dâmboviţa.

La rândul său, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, col. Costel Gavrilă, a făcut apel către populaţie să anunţe imediat autorităţile, dacă văd un urs şi în niciun caz să nu ofere de mâncare acestor sălbăticiuni.

Comitetul Local de Combatere a Bolilor Dâmboviţa a decis să înceapă, din 17 septembrie, vaccinarea câinilor şi pisicilor din curţile locuitorilor din comunele Buciumeni, Pietroşiţa şi Moroeni. Concomitent, medicii veterinari vor acţiona pentru vaccinarea orală a vulpilor, prin plasarea momelilor în vizuini, precizează dr. Sandu Tolea, directorul DSV Dâmboviţa.

Sursa: www.incomod-media.ro

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite