UPDATE Un Logan s-a ciocnit frontal cu un microbuz plin cu 14 elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

8 dintre ei au fost transportaţi la spitalul din Târgovişte dar sunt în afara oricărui pericol. Şoferul de pe Logan a făcut o depăşire riscantă, în condiţii de ceaţă densă şi nu a mai putut evita microbuzul care circula regulamentar. Accidentul a avut loc pe DN 71, în localitatea Mircea Vodă.

„Am văzut moartea cu ochii”. Asta au spus cei 14 elevi cu vârste cuprinse între 13 şi 14 ani, care în această dimineaţă către şcoală dar au ajuns pe patul de spital. Vinovatul, un şofer de 35 de ani, din Doiceşti, care a mai avut permisul suspendat în 2007 şi 2009 tot pentru producerea de accidente rutiere. „Nu am încercat să depăşesc ci să mă asigur. Aveam un tir în faţă şi nu am mai putut să mă redresez şi am frânat brusc. Eram patru persoane în maşină. Era ceaţă densă iar şoferul de pe microbuz nu avea luminile aprinse”, se apără Florin Ilie, şoferul de pe Logan.

Martorii povestesc că şoferul Loganului a făcut o manevră sinucigaşă în condiţiile în care nu vedeai la 15 metri din cauza ceţii. „E nebun. L-am văzut cum a început să dea fleşuri că nu mai avea unde să intre. A greşit enorm că s-a băgat. Nu vezi nimic de ceaţa asta”, ne-a povestit Aurel Vladu.

Copiii sunt bine...

De cealaltă parte, copiii au trăit o spaimă teribilă. Din 14, opt sunt răniţi, dar fără probleme majore. Cea care a sunat la ambulanţă a fost chiar profesoara lor, care circula în spatele microbuzului la câteva minute distanţă şi care în trecut a lucrat ca asistentă. „La prima evaluare sunt 13 victime, majoritatea au traumatisme cranio-cerebrale uşoare, câteva fracturi ale memebrelor superioare dar care nu le pun viaţa în pericol. Cei mai mulţi sunt copii. O singură victimă de 35 de ani, care are un politraumatism mai grav, va fi trimis la Bucureşti”, a declarat Silviu Colomei, medic la ambulanţa Dâmboviţa.

Şcoala din Cuza Vodă a fost comasată

Zilnic, elevii din Cuza Vodă parcurg acest traseu întrucât şcoala lor a fost comasată. În această dimineaţă ei au plecat din Cuza Vodă către şcoala din Mircea Vodă. „A fost groznic. Am crezut că nu mai scap. Eu eram şi mai în faţă şi am văzut totul. Mergem de mult timp cu microbuzul dar niciodată nu am mai avut accident. În fiecare zi avem acelaşi traseu”, spune Cătălin Amuza, care s-a ales cu fractură de piramidă nazală.

Părinţi şi rude au venit într-un suflet la spital pentru a se interesa de starea copiilor. Printre ei şi inspectorul general al ISJ Dâmboviţa. „Şoferul nostru nu are nicio vină pentru că mergea regulamentar şi cu 60 de kilometri la oră. În el a intrat frontal cel cu Loganul”, a declarat Elena Manolescu, inspectorul general al ISJ Dâmboviţa.

Poliţia a întocmit pe numele şoferului vinovat un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi a rămas din nou fără permis.  Drumul Naţional 71 Târgovişte - Bucureşti a fost blocat mai bine de o jumătate de oră din cauza accidentului.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite