UPDATE: VIDEO: Vezi aici cât s-au chinuit pompierii să îl scoată pe muncitor de sub pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncitorul îngropat de viu în pământ avea 26 de ani şi efectua lucrări la reţeaua de canalizare a municipiului Târgovişte. La faţa locului au sosit o ambulanţă şi un echipaj al pompierilor militari. Bărbatul a fost scos de sub pământ, dar medicii susţin că acesta nu mai avea semne vitale.

Mihai Andrei, în vârstă de 26 de ani, din Târgovişte, era, se pare, angajat la firma de construcţii “Promina Serv Târgovişte” şi efectua lucrări pentru firma “Getcom”. Contactat telefonic, şeful muncitorului a refuzat să spună dacă angajatul său lucra cu forme legale.

Colegii săi de şantier nu au mai putut face nimic pentru el. De altfel, au lăsat totul baltă şi au fugit de la faţa locului. Poliţiştii practic, nu au avut pe cine întreba despre cele întâmplate. “A căzut malul peste el. Era acoperit de tot. Peste el erau şi nişte borduri. Cel puţin zece minute a durat până i-au scos capul la suprafaţă. Băieţii lucrau aici de mult timp. Dintr-o dată a căzut pământul. Cred că a fost malul mai afânat aici pentru că ieri s-a spart o conductă de apă şi s-a slăbit malul. Probabil şi din cauza traficului greu din zona a căzut pământul. Am încercat să îl scot la suprafaţă dar nu am putut face nimic pentru el. Deja murise.”, a declarat un localnic.

Pompierii s-au chinuit minute în şir până l-au scos pe muncitor de sub pământ. Am acţionat pentru scoaterea victimei din pământ. Intervenţia a fost foarte greoaie datorită lipsei materialelor pentru balizarea şanţului”, a declarat căpitanul Nicolae Tudose, de la ISU Dâmboviţa.

Anchetă a ITM

O echipă a ITM Dâmboviţa s-a deplasat la faţa locului pentru a cerceta împrejurările în care s-a produs tragicul eveniment. “Nu ştiu ce s-a întâmplat cu ceilalţi muncitori care lucrau aici. Eu când am venit la faţa locului erau fugiţi, nu i-am găsit. O să anchetăm firma şi vom vedea despre ce este vorba. Vom cerceta dacă au fost respectate instrucţiunile proprii de securitate şi normele de muncă. Vom vedea, de asemenea, dacă este vorba despre un accident de muncă”, a declarat Mihai Mohnaci, inspctor ITM Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite