UPDATE:Trei executori fiscali, atacaţi cu acid de baterie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agresorul este tatăl patronului unui magazin, pentru care exectorii aveau de pus în aplicare un sechestru. Doi dintre executori au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Târgovişte cu arsuri minore şi nu necesită internarea.

Să fii executor fiscal este o meserie extrem de riscată în anul 2011. O dovedesc trei angajaţi ai Direcţiei Finanţelor Publice Dâmboviţa, care au fost stropiţi cu acid de baterie de tatăl unui patron, extrem de recalcitrant. Executorii veniseră să pună sechestru pe toate bunurile unui magazin de piese auto din Târgovişte, pentru o datorie de peste cinci miliarde de lei vechi.

„Datoriile sunt foarte mari, de câteva miliarde. Ne-am prezentat la magazin pentru a o executare silită. Când am ajuns, patronul l-a chemat pe tatăl lui. Acesta, cum a intrat pe uşă, a început să ne înjure, după care ne-a zis să ieşim afară şi la un moment dat îl aud că zice : «Fir-aţi ai dracului, vă dau foc!»” şi cred că a vrut să ia o sticlă de diluant, dar a nimerit una cu acid de baterie. Colegii mei au fost răniţi dar eu am scăpat pentru că mi-am pus cojocul în cap”, ne-a povestit Ion Băleanu, în vârstă de 52 de ani, executor fiscal.



„A luat sticla într-un instinct animalic şi a aruncat pe noi”

Cel mai „şifonat” din tot acest scandal a ieşit Drăguţ Gheorghe care a fost stropit pe cap şi pe gât. „Spre norocul nostru, a fost doar acid sulfuric pentru că intenţia lui a fost de a ne da foc. La un moment dat, căuta o brichetă în buzunar şi vroia să ne închidă în interior. Eu am fost stropit pe scalp, pe gât, fără nicio motivaţie. A luat sticla într-un instinct animalic şi a aruncat pe noi. Noi am venit calmi, ne-am legitimat”, a declarat Drăguţ Gheorghe, în vârstă de 42 de ani, executor fiscal  la Direcţia Finanţelor Publice (D.G.F.P.) Dâmboviţa.

Magazinul, situat pe strada Tudor Vladimirescu din Târgovişte, a intrat de câteva zile în atenţia Fiscului însă, patronul s-a opus de fiecare dată executării silite. Astăzi, pe lângă atactul cu acid de baterie, oamenii au fost nevoiţi să suportre şi cuvintele grele ale tatălui patronului.

Doi dintre inspectori au ajuns la spital cu pielea arsă însă nu sunt în stare gravă.  Printre ei se numără şi şeful Serviciul de Executări Silite de la D.G.F.P. Dâmboviţa, Cătălin Dumitru. „Am mai avut conflicte, chiar fizice şi cu alţi patroni de magazine, dar acesta a întrecut măsura. S-a exprimat că vrea să ne dea foc. Noi am fost să îi sechestrăm bunurile şi ei au vrut să ne sechestreze pe noi. Eu acolo nu mă mai duc decât cu poliţia”, a declarat Cătălin Dumitru, şeful Serviciul de Executări Silite de la DGFP, în vârstă 33 de ani.

Poliţia nu a reuşit, deocamdată să dea de urma agresorului pentru că imediat după comiterea faptei a închis magazinul şi a fugit. Se ştie doar că acesta se numeşte Eugen Dobre, are 50 şi este din Petreşti. Victimele sunt la acest moment audiate. „Inspectorii s-au prezentat la spital singuri, dar nu au rămas internaţi. Nu ştim nimic de atacator la amomentul acesta. Acum are loc audierea celor trei angajaţi ai Finanţelor. Agresorul este acuzat de ultraj, pentru că erau în exerciţiul atribuţiuniulor de serviciu, cei trei”, a declarat comisarul Mihaela Savu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

Agresorul riscă între doi şi cinci ani de închisoare

Apărătorii legii spun că agresorul riscă cel puţin doi ani de închisoare pentru ce a făcut. „Fapta se încadrează cel puţin la ultraj dar şi tentativă de omor. Sunt multe cazuri de acest gen. Pe oameni îi apucă pandaliile dacă inspectorii le bat zilnic în poartă şi vin cu tot felul de amenzi. Asta este. Oricum, fiecare răspunde pentru faptele lor. Pentru ultraj, pedeapsa este de la doi la cinci ani şi poate ajunge chiar şi la 12 ani dacă este în formă agravantă. Acum depinde doar de procurorul care va instrumenta acest caz”, a declarat pentru „Adevărul de Seară”, avocatul Gabriel Angheluş.  

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite