UPDATE: Dragoş Dumitru a venit înarmat la Tribunal pentru că se temea de cei pe care i-a denunţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o sală de judecată a Tribunalului Dâmboviţa s-a consumat, astăzi, o premieră nedorită. Omul de afaceri Dragoş Dumitru, fiul deputatului de Dâmboviţa, Ion Dumitru, s-a prezentat la proces, având asupra sa un pistol cu gaze, neletal, pentru care are autorizaţie. Bărbatul a sfidat regulile afişate pe uşile Tribunalului şi a intrat cu arma în sala de judecată. Acesta a invocat constant teama de a nu fi victima celor pe care i-

„Nu ştiu absolut nimic despre acest caz. Nu am mai vorbit cu el de o săptămână. Sunt plecat la munte. Întrebaţi-l pe el, are 29 de ani. Nu pot comenta. Nu cunosc regulile din instanţele de judecată. Eu ştiu că el are permis de port armă”, a declarat deputatul Ion Dumitru, tatăl acestuia. 

Dragoş Dumitru se prezentase la Tribunal în calitate de denunţător în dosarul de luare de mită deschis pe numele primarului comunei Tărtăşeşti şi al fostului consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Relu Anghelescu.

O persoană din sala care a observat că Dumitru avea asupra sa un pistol, a anuţat-o imediat pe preşedinta instanţei, care i-a cerut să o scoată şi o pună pe masă. „În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de audienţă şi se fac acte de cercetare preliminare. Inclusiv jandarmii îşi desfăşoară propria anchetă pentru a stabili împrejurările în care bărbatul a pătruns în sala de judecată. Se va stabili dacă sunt vicii şi se va sesiza Parchetul”, a declarat pentru ADS, judecătorul Gheorghe Popescu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dâmboviţa.



Arma a rămas la locul ei pe tot timpul desfăşurării  procesului, decizia fiind a preşedintei instanţei. Aceasta a încercat să păstreze calmul în sala de judecată, care era plină de oameni şi nu a decis să întrăineze arma, pentru a nu se isca discuţii. 

Jandarmii i-au confiscat imediat pistolul cu gaze. Aceştia spun că Dragoş a intrat în Tribunal împreună cu avocaţii săi, pe o altă uşă a clădirii, unde nu exista aparatul de detectat metale sau arme, nefiind în acest fel supus unui control corporal.

Riscă până la doi ani de închisoare

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa a început o anchetă pentru a stabili împrejurările în care bărbatul a pătruns cu arma în Tribunal, iar lui Dragoş Dumitru i s-au întocmit actele premergătoare pentru infracţiunea de port ilegal de armă într-o instituţie publică.

În incinta Tribunalului Dâmboviţa este interzis portul armelor de orice fel, la intrarea în clădire existand şi afişe care atenţionează asupra acestui fapt. Pedeapsa pentru port ilegal de armă este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă penală.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite