UPDATE: Directoarea Liceului de Arte: "Au prins-o în copci. Nu a fost grav. Sperietura a fost mai mare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesoara de matematică Irina Stan a ajuns la spital, după ce elevii de la clasa a VIII-a B au vrut să se distreze pe seama dascălului. Adolescenţii au desfăcut şuruburile de la scaun, iar profesoara a căzut şi s-a lovit cu capul de robinetul de la calorifer. Inspectoratul Şcolar şi Poliţia Târgovişte au declanşat cercetările.

Nefericitul eveniment s-a produs în incinta Liceului "Ion Heliade Rădulescu", acolo unde învaţă provizoriu o parte din elevii de la "Bălaşa Doamna", mutaţi din cauza lucrărilor de modernizare. Se pare că, la iniţiativa unei fete, adolescenţii au desfăcut şuruburile scaunului de la catedră.

Când a vrut să se aşeze, profesoara de matematică Irina Stan a căzut instantaneu şi s-a lovit cu capul de robinetul de la calorifer. A fost găsită de un alt cadru didactic într-o baltă de sânge şi inconştientă, după ce elevii au fugit din clasă văzând consecinţa gestului lor nesăbuit. Profesoara de matematică a fost transportată la spital.

Dr. Carmen Marcu – directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, a declarat pentru „Adevărul de Seară” că dăscăliţa prezenta o contuzie la nivelul capului. „A fost consultată de medicul neurolog. I s-a făcut radiografie, iar rana a fost prinsă în copci. Nu a rămas internată”, afirmă dr. Carmen Marcu.

Incidentul, ţinut iniţial la top secret


Directoarea Liceului de Arte „Bălaşa Doamna”, prof. Gabriela Istrate, consideră că a fost vorba de o glumă ceva mai exagerată a elevilor. „Am trimis-o pe doamna profesoară la spital. Au prins-o în copci. Nu a fost grav. Sperietura a fost mai mare”, spune Gabriela Istrate. În  momentul de faţă, se efectuează o anchetă.

„Este vorba despre un grup de copii, nu de unul singur. Le vom scădea nota la purtare”, completează Gabriela Istrate. Incidentul nu a căzut deloc bine conducerii Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa. „A fost vorba de o glumă proastă. Au deşurubat un scaun şi doamna profesoară a venit, s-a aşezat, a căzut şi s-a lovit la cap.

Am făcut o investigaţie pentru a afla cine sunt autorii. Copiii nu spun deocamdată”, precizează prof. Iulian Brezeanu, inspector şcolar general adjunct, nemulţumit că directoarea liceului nu i-a anunţat din timp, pentru a putea stăpâni criza. „Am aflat din presă şi de la părinţi”.

Nedoritul eveniment nu poate fi încadrat drept accident de muncă. Directorul ITM Dâmboviţa, Marius Lixandru, spune că inspectorii de muncă puteau declanşa cercetările dacă profesoara ar fi fost spitalizată sau ar fi obţinut concediu medical mai mult de trei zile. În acest caz s-a autosesizat şi Poliţia, care efectuează verificări.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite