Adrian Ţuţuianu (USL) câştigă şefia CJ Dâmboviţa cu 54,14%, Florin Popescu (PDL) obţine 33,48%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Popescu şi Adrian Ţuţuianu
Florin Popescu şi Adrian Ţuţuianu

Candidatul USL Adrian Ţuţuianu a câştigat şefia Consiliului Judeţean Dâmboviţa, cu 54,14 la sută, în timp ce actualul preşedinte al instituţiei, Florin Popescu (PDL), a înregistrat 33,48 la sută, arată rezultatele parţiale ale scrutinului de duminică anunţate, luni dimineaţă, de reprezentanţii USL.

„Din datele preliminare pe care le avem până la acest moment în ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, avem 54,15 la sută, în timp ce Florin Popescu are 33,48 la sută. Este o victorie clară, o victorie împotriva abuzurilor şi care arată că dâmboviţenii sunt nemulţumiţi de modul în care PDL, prin Florin Popescu, a gestionat probelemele acestui judeţ.

Ştiu din prima zi ce trebuie făcut la Consiliul Judeţean, am să intru imediat în pâine şi ştiu foarte bine că voi avea o majoritate foarte solidă, undeva la 60%, adică ceea ce înseamnă în jur de 22 de consilieri. În judeţ lucrurile au evoluat tot spre USL, datele obţinute până la această oră arătând că avem 50 de primari în judeţ", a declarat senatorul Adrian Tuţuianu, într-o conferinţă de presă susţinută, luni dimineaţă, la sediul de campanie al USL Dâmboviţa.

La conferinţa de presă, Ţuţuianu a fost însoţit de ministrul Mediului, Rovana Plumb, care a spus că ea şi premierul Victor Ponta vor sprijini judeţul Dâmboviţa.

„Doresc să vă spun că din partea Guvernului Ponta tot sprijinul va fi îndreptat spre judeţul Dâmboviţa, iar eu, că ministru al Mediului, cu siguranţă că, fiind şi de aici, voi face în aşa fel ca niciunul dintre primarii din Dâmboviţa să nu fie dezavantajat, iar comunităţile locale să beneficieze de tot sprijinul pentru dezvoltarea localităţilor în care trăiesc", a declarat Rovana Plumb.

Reprezentanţii USL Dâmboviţa susţin că, pe lângă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, social-democraţii au mai câştigat şi mai multe primării de comune şi oraşe care erau conduse de primari PDL.

La Primăria Târgovişte, scorul între candidatul USL, Gabriel Grozavu, şi actualul primar PDL Gabriel Boriga este unul strâns, de aproximativ 1.000 de voturi, în favoarea lui Boriga, care a sărbătorit la sediul de campanie al PDL din oraş câştigarea unui nou mandat.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite