Ţurţurii, capcanele de pe acoperiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Târgovişte, pietonii sunt în pericol de accidentare gravă minut de minut, din cauza ţurţurilor care s-au format la streşinile blocurilor şi ale celorlalte clădiri.

Temperaturile uşor în creştere din timpul zilei determină desprinderea stalactitelor de gheaţă şi căderea pe trotuare. Fie că au apărut la etajul opt, patru sau pe copertinele de la intrările în magazine, ţurţurii i-a băgat în sperieţi pe trecători.

„Am fost martoră. În urmă cu 15 minute, o bucată de gheaţă de pe blocul ăsta a căzut la nici un metru de un bărbat care vroia să intre la CEC. M-am speriat îngrozitor. Acum, caut să merg cât mai departe de clădiri. Aleg partea de trotuar dinspre stradă”, ne-a spus Ionica Tătulescu, din Târgovişte, care venise cu treburi în zona Pieţei 1 Mai.

Rezolvarea trebuie să plece de la locatari


Oamenii s-au speriat şi au început să ia în serios această problemă în special după ce au aflat că un turist a murit, luna trecută, pe Transfăgărăşan, după ce a fost lovit în cap de un ţurţur de gheaţă de mari dimensiuni, desprins de pe o copertină din beton care protejează şoseaua.

Maiorul Eduard Ţelea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, ne-a informat că, la solicitarea autorităţilor locale sau a asociaţiilor de proprietari, pompierii intervin pentru îndepărtarea ţurţurilor formaţi la streşinile clădirilor. Astfel de cereri s-au primit în iarna trecută, însă nu şi în acest sezon.

image

Primăria Târgovişte, ca şi în alte oraşe din ţară, aşteaptă sesizările cetăţenilor pentru a şti unde trebuie intervenit. Până atunci, să sperăm că nu se alege nimeni cu capul spart.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite