Turneu:Coriştii târgovişteni, mesagerii României în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corul Appassionato îi încântă pe iubitorii de muzică
Corul Appassionato îi încântă pe iubitorii de muzică

Astăzi, Grupul coral Appassionato pleacă într-un turneu de două săptămâni în Europa.

Primul concert îl va susţine la Strassbourg, pe 9 iunie. Apoi, cei mai talentaţi târgovişteni în domeniul muzicii corale ne vor reprezenta la Festivalul pentru tineret de la Belfort – Franţa, pe 12 şi 13 iunie. Nu mai puţin de 100.000 de spectatori vor avea ocazia să-i asculte pe mesagerii României, care vor urca pe scenă alături de alţi 3.000 de muzicieni din toată lumea.

„Appassionato” va face ultima oprire în Genova, pe 15 iunie. „Proiectul acesta este susţinut financiar de Universitatea Valahia, Primăria Târgovişte – prin Teatrul Municipal şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa – prin Centrul de Cultură. Turneul va fi obositor, însă satisfacţia de a reprezenta Târgoviştea şi România la un nivel atât de înalt este foarte mare. Sunt sigur că Grupul Appassionato va avea succes”, spune Mircea Niţă – director Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Succesul, consfinţit cu premii


Înfiinţat în anul 1999, sub conducerea conf. dr. Ioan Golcea şi lect. univ. Florin Badea, Corala Appassionato a beneficiat în evoluţia sa şi de îndrumările prof. univ. dr. Gheorghe Oprea - de la Academia Naţională de Muzică Bucureşti şi ale compozitorului şi dirijorului Sabin Pautza - director al Filarmonicii Paintfield Symphony din New Jersey, SUA.

Grupul se poate mândri acum cu 10 premii internaţionale, cu numeroase distincţii naţionale, cu importante participări la festivaluri, concerte şi manifestări culturale din România şi din lume. Anul trecut, la Concursul Internaţional de Muzică Corală de la Cracovia, membrii coralei au ţinut sala în picioare minute în şir, spectatorii aclamându-i la scenă deschisă cu „Bravo, Bravissimo”!

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite