Trend. Preţurile apartamentelor vechi au scăzut cu 3% în Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mult au scăzut preţurile apartamentelor cu patru camere, în timp ce vânzarea de garsonierele este aproape inexistentăPotrivit companiei DARIAN DRS S.A., specializată pe studii ale pieţei imobiliare, cele mai scăzute preţuri s-au înregistrat la apartamentele din zonele Micro 8, 9 şi 11 din Târgovişte.

Acesta este al doilea an în care compania DARIAN DRS S.A., unul din cei mai importanţi jucători de pe piaţa de evaluări din România, întocmeşte un studiu semestrial numit ”Analiza pieţei imobiliare”. Potrivit studiului, în Târgovişte, anii 2006-2007 au cunoscut o dinamică ce s-a caracterizat în special prin numărul mare de tranzacţii pe toate segmentele, dar şi prin creşterea continuă a preţurilor proprietăţilor imobiliare. Anul 2008 transformă piaţa imobiliară din cea a vânzătorului într-o piaţă a cumpărătorului.

Cele mai mari preţuri, în zona centrală

Anul acesta, în Târgovişte, preţurile apartamentelor vechi au cunoscut o scădere de aproximativ 3% în Semestrul curent faţă de Semestrul II 2009, de la o medie de 780 euro/mp la 760 euro/mp suprafaţă utilă. Cele mai mari preţuri s-au înregistrat în zona Centrală, acolo unde preţul mediu este de aproximativ 840 euro/mp suprafaţă utilă, în scădere cu 2% faţă de Semestrul trecut.

Cele mai mici preţuri înregistrate la nivelul oraşului se găsesc în zona Micro 8, 9 şi 11, fiind în medie de 735 euro/mp suprafaţă utilă. Cel mai mult au scazut apartamentele cu patru camere, în timp ce apartamentele cu o cameră au avut cea mai redusă dinamică. “De un an şi jumătate tot încerc să-mi vând apartamentul din H1 dar nu mai reuşesc. Nu prea se caută astea cu patru camere. Vreau să-mi cumpăr o casă la ţară ca să scap de agitaţia asta din oraş”, spune Ioana Bobeică, o târgovişteancă de 53 de ani.

Trendul de stangnare de pe piaţa imobiliară din Târgovişte îl confirmă şi agenţii care nu mai au vânzări consistente de mult timp. „Nu se cunoaşte deloc o revigorare a pieţei imobiliare, poate doar la chirii. Doar ele au mai mers în ultimul timp. Şi apartamentele de la perferie de până în 25.000 de euro s-au mai vândut. Foarte prost merge şi vânzarea apartamentelor mari, de patru sau cinci camere. Dacă vindem unul la doi ani”, a declarat pentru Adevărul de Seară, Radu Maria, directorul de vânzări al Agenţiei Tial din Târgovişte.

O uşoară creştere s-a înregistrat la construcţia de proprietăţi rezidenţiale (apartamente noi) în special în zonele limitrofe ale oraşului.

Agenţii imobiliari cred că reluarea timidă a creditarii, cât şi programul guvernamental „Prima casă” vor face ca piaţa imobiliară rezidenţială a apartamentelor vechi dar şi a celor noi cu suprafete mai mici să îşi revină parţial.

“Darian DRS” operează pe piaţa din Târgovişte şi judeţul Daâboviţa din anul 2008, prin intermediul evaluatorilor de la biroul Ploişeti şi a colaboratorilor din această zonă. Se realizează în special lucrări de evaluare cu destinaţia de garanţii bancare dar şi pentru alte destinaţii (raportare financiară, lichidare etc.).

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite