Trei tineri au încercat să fure o Dacie cu căruţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei au fost nevoiţi să le arate oamenilor legii cum au urcat maşina în căruţă
Cei trei au fost nevoiţi să le arate oamenilor legii cum au urcat maşina în căruţă

Hoţii au fost prinşi în flagrant de poliţişti exact în momentul în care au reuşit să urce maşina, veche de peste 15 ani, în atelajPrinşi “cu mâţa în sac”, cei trei au declarat că ştiau că rabla era a nimănui şi că au vrut să facă un bine locatarilor şi să-i scape de vechitură.

Mai rar găseşti aşa hoţi vânjoşi ca ei în municpiul Târgovişte. Trei tineri din municipiu s-au gândit să scoată un ban frumos de pe urma unui autoturism Dacia, vechi de peste 15 ani, pe care au vrut să îl fure cu căruţa, la miezul nopţii şi sub clar de lună. Aşa că au pus umărul la treabă şi au urcat maşina în căruţa. Ceea ce întrece orice imaginaţie este că şi căruţa era furată.

Prinşi în flagrant


Poate că ar fi reuşit să plece cu rabla nestingheriţi dacă un locatar cu simţul auzului dezvoltat nu ar fi sunat la poliţie. Oamenii legii i-au prins în flagrant în timp ce se luptau din răsputeri cu “prada”.
 
Bătrâna Dacie era parcată în spatele unui bloc din mmicroraionul XI din Târgovişte şi aştepta să ajungă la programul “Rabla”. Cei trei indivizi, văzând că maşina nu mai este folosită de foarte mult timp, au spus că este abandonată şi s-au gândit imediat să o valorifice. Planul a fost pus la punct minuţios. “Ne-a trimis cineva să luăm maşina asta de aici. Nu am venit să o furăm ci să facem un serviciu cuiva. N-am apucat să o ridicăm de tot. Am reuşit să punem doar roata asta din spate. E foarte grea dar şi foamea e foarte mare. Ne-a spus cineva că maşina asta nu e a nimănui şi că primăria nu vrea să o ridice de aici, aşa că am venit frumos cu căruţa să o luăm. De era să ştim noi că ne ia poliţia pentru aşa ceva”, a declarat unul dintre hoţi.

Cei trei au venit la locul faptei cu o căruţă care pe care au furat-o acum o lună din localitatea dâmboviţeană Picior de Munte, situată la 15 kilometri de Târgovişte. “E căruţa mea. Mi-au furat-o acum o lună cu tot cu cal. Au modificat-o mult dar eu îmi cunosc atilajul. Nu speram că o s-o mai recuperez”, a spus  Virgil Zamfirescu, proprietarul căruţei.

Propreietarul maşinii spune că aştepta să ducă bătrâna Dacie la Remat pentru a lua un voucher. “De un an şi ceva nu am mai mişcat-o de acolo. Aveam de gând să o duc la “Rabla”. Au sunat vecinii mei care au văzut că maşina este în căruţă iar poliţia i-a prins în flagrant”, a declarat Ion Popescu.

După păţania de noaptea trecută, proprietarul maşinii este decis să ajungă cu ea cât mai repede la un centru Remat, pentru nu le mai da idei hoţilor de fier vechi.

Doi dintre hoţi se eliberaseră în urma cu foarte puţin timp din puşcărie. Acum ei ar putea să se întarcă din nou acolo pentru riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare pentru fapta comisă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite