Trei deputaţi de Dâmboviţa, luaţi în vizor fiindcă fac afaceri cu statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianţa pentru o Românie Curată a dat publicităţii o listă cu parlamentarii români care fac afaceri cu statul. Printre ei se numără şi demnitarii dâmboviţeni Gheorghe Ana, Gheorghe Albu şi Gabriel Plăiaşu. Dezvăluirile au ca bază de plecare noile declaraţii de avere şi de interese ale parlamentarilor.

Gheorghe Ana

Gheorghe Ana a fost trecut în capul listei, fiind acţionar la o firmă de construcţii aflată în relaţii contractuale cu Consiliul Judeţean, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismulului şi câteva primării din judeţ. Ana ne-a răspuns tranşant că l-a uimit nominalizarea. „Deţin 486 de acţiuni de pe vremea cuponiadei la SC Complis SA. Valoarea acestora este de 1189 de lei noi. Am considerat că dacă sunt acţionar este firesc să trec în declaraţia de interese şi ce contracte are firma. Am declarat tot. Am vrut să fiu corect. Nu desfăşor eu activităţi economice cu statul. Sunt doar un simplu acţionar”, spune deputatul Gheorghe Ana.

Gabriel Plăiaşu

Gabriel Plăiaşu deţine 50% din pachetul de acţiuni la SC Quartz Târgovişte. Respectiva firmă are contracte cu CFR Marfă. „Eu, din 1993, livrez la Căile Ferate Române, pe bază de contracte ferme, fiole de testare alcoolică. În ţară sunt singurul producător. Am marca înregistrată la OSIM. Am participat la licitaţie alături de firme din Germania şi am câştigat. Ce să fac? Să închid firma? Să dau oamenii afară?”, declară deputatul Gabriel Plăiaşu.


image

Gheorghe Albu, care deţine 20% acţiuni la SC Universul Dâmboviţean, a fost luat în vizor de Alianţa pentru o Românie Curată pentru contractele de publicitate cu Compania de Apă Târgovişte, Primăria Târgovişte şi Universitatea Valahia. Chestorul camerei Deputaţilor consideră dezvăluirea a fi o răutate. „Am contracte de 800 de euro lunar. Asta este afacerea mea cu statul”, susţine deputatul Gheorghe Albu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite