Trei bibliotecare dâmboviţene, în vizită la Strasbourg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei bibliotecare dâmboviţene, în vizită la Strasbourg
Trei bibliotecare dâmboviţene, în vizită la Strasbourg

Rolul informativ al bibliotecilor publice şi dezvoltarealor ca centre de informare pentru comunitate devin tot mai vizibile. Programul Biblionet asigură toate condiţiile pentru ca accesul populaţiei la informaţie, prin intermediul Internetului, să fie oferit gratuit şi bibliotecarii să poată asigura serviciile necesare.

Pentru a veni în sprijinul bibliotecarilor multiplicatori de informaţie europeană sau viitori multiplicatori, Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din România a aplicat pentru obţinerea unei finanţări din partea Parlamentului European, Unitatea Vizite şi Seminarii, pentru efectuarea unei vizite la Parlamentul European de la Strasbourg.

În perioada 6-10 iunie 2011, 40 de bibliotecari, membrii ai Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) au luat drumul Europei pentru a descinde pe 8 iunie 2011 la Parlamentul European din Strasbourg, Franţa, în cadrul programului de vizitare şi multilpicare a informaţiilor despre instituţiile europene.



Vizita a constat într-o conferinţă de informare privind activitatea şi rolul Parlamentului European, care a cuprins şi o sesiune de întrebări şi răspunsuri, precum şi asistenţa la sesiunea în plen de la tribuna pentru public.

Printre cei 40 de bibliotecari s-au aflat şi trei bibliotecare din judeţul Dambovita: Guta Letiţia Ileana - Biblioteca Comunală Ulmi,  Barbu Georgiana Cateluţa -Biblioteca Comunală Raciu şi Mortoiu Izabela Maria - Biblioteca Comunală Bezdead.

În periplu bibliotecarilor prin Europa cu finalitate la Strasbourg s-au vizitat  oraşe cu trecut istoric incontestabil precum Budapesta, Viena, Salzburg. 

Trei bibliotecare dâmboviţene, în vizită la Strasbourg
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite